Скріншот кліпу "Не твоя війна"

24 лютого 2022 року Росія вторглася в Україну і почала бомбити наші міста. Відтоді життя багатьох українців сильно змінилося, відбулася переоцінка цінностей. Як відомо, музика круто підіймає бойовий дух, тому українці співали і співають навіть у найскладніші періоди. Деякі композиції знайшли новий сенс і зазвучали по-новому. 

"Ой, у лузі червона калина"

Ця українська народна пісня авторського походження заграла новою мелодією, і не однією. Все почалося з того, що фронтмен гурту "Бумбокс" Андрій Хливнюк, який пішов до лав територіальної оборони, заспівав "Ой, у лузі червона калина" на Софійській площі. 

TikTok буквально порвала версія музиканта The Kiffness з ПАР, який поклав на музику виконання Хливнюка. 

Один в каное - "У мене немає дому"

Пісня вийшла ще в 2016 році, але завдяки своєму змісту сьогодні стала особливо актуальною для сотень тисяч українців і тих, хто підтримує їх по всьому світу. 

"Справа в тому

Що у мене немає дому

Тепер я ніколи й нічого нікому

Ти перший, з ким ділю свою колу

І більше... Але врешті, а втім

Якби в мене був дім

Я б позбавила його на людей, на котів

Я б пошила усіх, я не люблю кутів!",- співається в композиції.

ОЕ- "Обійми", "Не твоя війна"

Композиції Океану Ельзи підкреслили свою легендарність ще раз. Якщо говорити про пісню "Не твоя війна", то за словами самого Святослава Вакарчука, головна ідея в тому, що українцям, протягом багатьох століть постійно нав'язують ззовні чиїсь думки, дії і навіть війни. 

А зворушлива лірична композиція 2013 року "Обійми", яка починається зі слів" коли настане день, закінчиться війна" створює тепло і надію в душах тих, хто чекає зустрічі зі своїми близькими після війни. 

PROBASS, HARDI- "Доброго вечора, ми з України"

Дана композиція стала не просто хітом, а ще й мемом. Її випустили 5 місяців тому, але саме після початку широкомасштабних військових дій в Україні вона стала популярною. Її автори - уродженці Кременчука, отримали нагороди у своєму рідному місті.

Нагадаємо, раніше УНІАН склав список з топ-5 хітів, що підтримують бойовий дух під час війни.

Вас також можуть зацікавити новини: