Поради, чим підгодувати капусту у вересні / фото ua.depositphotos.com

Заключний збір врожаю пізніх сортів капусти проводять перед першими серйозними заморозками, тобто в кінці жовтня - на початку листопада. Щоб урожай вас порадував, потрібно бути в курсі, чим підгодувати пізню капусту, про що ми і розповімо в матеріалі.

Чим найкраще підгодовувати капусту - найкращі засоби

Добриво для капусти восени, яке повинно бути четвертою підгодівлею в сезоні, вноситься приблизно за кілька тижнів до збору врожаю. Для цього прийнято використовувати ті ж добрива, які вносили на третій раз. Тому дізнатися, чим підгодувати капусту в грунті, не складе труднощів: її можна удобрювати речовинами органічного та мінерального походження

Справа в тому, що в цей період вже відбувається формування самої головки капусти, тому їй потрібні калій і фосфор. В цьому випадку для підгодівлі можна брати суперфосфати і нітрофоску. Також можна вносити діамофос або ж розчин сірчанокислого калію.

Відео дня

Чим підгодувати капусту, щоб швидше росла - ефективний метод

Багато господарів задаються питанням, чим підгодувати капусту для швидкого росту. Щоб прискорити цей процес, потрібно внести кальцієву підгодівлю на вологу землю біля капусти. Стакан гашеного вапна розчиняємо в 10 літрах води і поливаємо коріння рослини (не більше літра під одну). 

Необхідно знати, чим підгодувати капусту, щоб качани були щільним. Тут кращим варіантом буде все та ж нітрофоска в розрахунку по літру розчину на одну рослину. Непоганий ефект має і підгодівля з використанням розчину борної кислоти: не більше 2 г на літр води. Також капусту можна полити кальцієвої селітрою: на більше 25 г на літр води.

Чим підгодувати капустут-тнародні засоби

Городники підказують, які добрива любить капуста з переліку народних методів і речовин. Для пізньої підгодівлі відмінно підходять такі засоби:

  • Деревний попіл, "проварений" в окропі: у відро води кидаємо півкіло попелу.
  • Суміш пташиного посліду і настою з попелу в пропорції 1:2, розведена в 15 літрах води.
  • Змішаний з азофоскою коров'як: на відро води беремо літр коров'яку, який настоявся, і близько 25 г азофоски. 

Важливо пам'ятати, що капусті на будь-якій стадії росту потрібен якісно удобрений перегноєм або компостом грунт, а для формування великих качанів потрібен магній.

Раніше ми писали, як зрозуміти, що пора збирати капусту, описавши вірні ознаки і терміни прибирання.

Вас також можуть зацікавити новини: