Великі ягоди малини неможливі без хорошої підгодівлі / фото pixabay.com

Всі люблять влітку поласувати смачною і ароматною малиною. Для того щоб отримати хороший урожай, обов'язково потрібно знати, чим підгодувати малину навесні. 

Раніше ми писали, як зробити, щоб чорна смородина дала максимальний урожай на заздрість сусідам, а сьогодні розповімо, чим підгодувати малину в травні.

Які добрива любить малина - секретний метод

Кожен господар повинен бути в курсі, чим підгодувати малину, щоб вона була великою, а урожай вийшов рясним. Відповідно до думки досвідчених дачників, крім загальновідомих добрив (сечовини, торфу, перегною, попелу або пташиного посліду) є не такі поширені, практично секретні добавки. Від них часто і залежать якісні показники врожаю.

Відео дня

Для того щоб на самому початку літа у вас було багато великої і смачної малини, її треба підгодовувати горохом. Якщо вас цікавить підгодівля малини навесні народними засобами, то це добриво вас не розчарує, а навпаки сильно здивує. Описуємо відмінний метод:

  • З метою приготування відповідного розчину необхідно вибрати наступні пропорції: на літровий об'єм води беремо склянку звичайного гороху. Потім отриману масу треба ретельно змішати і перебити за допомогою блендера. В результаті ми отримуємо відмінне добриво для підгодівлі малини, що має виключно природне походження. Його необхідно розбавляти за допомогою води: для склянки отриманого засобу вистачить 3 літри рідини.
  • Є трохи інший варіант використання такого добрива: в 2 л води висипаємо повний стакан з горохом, а потім на 24 години ставимо в тепле приміщення настоятися.

Приготовлену суміш для підгодівлі потрібно вносити безпосередньо під коріння малини.

Коли потрібно підгодовувати малину - важливий нюанс

Якщо підгодувати малину в травні (бажано в перший тиждень або навіть дні), то практично напевно ви отримаєте максимальний ефект і користь від цієї горохової суміші.

Якщо ви зробите все правильно і своєчасно, то влітку кущі малини будуть просто обліплені великими і смачними ягодами. Тепер ви знаєте, чим, як і коли підгодувати малину навесні для хорошого врожаю – користуйтеся і радьте іншим.

Вас також можуть зацікавити новини: