Мурачьи легко окупарують дерева і атакують урожай / фото ua.depositphotos.com

З початку сезону дач і городів, перед кожним садівником виникає проблема, як швидко вивести мурах, які так і норовлять зіпсувати насилу вирощений урожай.

Як позбутися від мурах на дачній ділянці народними засобами

Те, чим вбити мурах на грядці, вже є у вас вдома на полиці. Головне - знати перевірені життєві мудрості.

Кращий засіб від мурах в городі - це оцтова вода. Нею потрібно буде полити всі місця скупчення шкідників і сам мурашник. Для приготування беремо 150 мл оцтової кислоти 70% на 1 л. теплої води. Розводимо ту кількість, яка вам необхідна. Якщо у вас немає кислоти, то можна просто полити мурашник 9% оцтом, але його розбавляти не потрібно.

Відео дня

Також існує варіант, як позбутися від мурах на городі содою. Для цього беремо в рівних пропорціях розпушуючий порошок і цукрову пудру. Цією сумішшю потрібно посипати зони, в яких найбільш інтенсивне пересування комах. Повторювати потрібно, поки вони повністю не зникнуть

Сіль від мурах у городі також може стати ефективним засобом, особливо, якщо йде в парі з золою. Спочатку землю потрібно злегка присипати золою, а потім полити сольовим розчином. Для його приготування на літр окропу береться 7 ст. л. звичайної кухонної солі. 

Чим труїти мурах в городі, щоб це було максимально дешево? Використовуйте звичайний окріп. Одразу після закипання беремо цю воду і обливаємо мурашники, але це можна робити далеко від ваших рослин, інакше погубите і їх.

Також можна піти на випередження і захистити свої дерева ще до напливу мурах. У цьому може допомогти часник, який відмінно відлякує цих шкідників. Для цього подрібненими зубчиками або листям часнику натираємо нижню частину дерев.

Раніше ми розповідали, як позбутися від попелиці раз і назавжди. Вона дуже часто діє в парі з мурахами.

Вас також можуть зацікавити новини: