Попелиця стрімко вражає рослини і швидко перекидається на сусідні / фото ua.depositphotos.com

Попелиця - це жахливий шкідник, який зустрічається практично в кожному саду або городі, де висмоктує рослинні соки, повільно вбиваючи ваші рослини. Вона обожнює діяти в одній "команді" з мурахами, а тому правильне питання боротьби зі шкідниками звучить: "Як позбутися від попелиці і мурах?".

Як позбутися від попелиці - народні засоби

Спочатку робимо вбивчі приманки для мурах, які допомагають попелиці знищувати ваші рослини. Готуються вони дуже просто:

  • подрібнюємо кілька варених яєць;
  • додаємо туди по 0,5 ч. л. цукру і борної кислоти;
  • скачуємо в кульки.

При необхідності можна додати трохи борошна. Отримані "бомбочки" розкладаємо в місцях, де скупчуються мурахи. Їжа їх приманить, а борна кислота - вб'є.

Відео дня

Засіб від попелиці своїми руками готується дуже швидко, а головне - дешево. Так, позбутися від цього шкідника можна за допомогою соди. Для цього на 10-літрове відро додаємо по 5 ст. ложок білого порошку, рослинного масла і рідкого мила. Суміш ретельно перемішуємо і використовуємо для обприскування рослин.

Також уражені рослини можна обробити розчином із золи. У п'ять літрів окропу всипаємо один стакан чорного порошку і настоюємо добу перед застосуванням.

Що добре допомагає від попелиці, так це гірчичний порошок. На літр теплої води потрібно 100 г. пекучого засобу. Настоюємо 2-3 дні, після чого проціджуємо. Для ефективності додаємо 3 ст. л. соди, 2 ст. л. будь-якого рідкого мила, перемішуємо і можна використовувати.

Боротьба з попелицею нашатирним спиртом дуже ефективна і проста в застосуванні. Для цього на відро води беремо 50 мл нашатирного спирту і 1/4 натертого господарського мила, яке забезпечить краще прилипання.

Однак як знищити тлю в домашніх умовах, коли вона вразила не просто рослини, а цілі дерева?

Чим небезпечна чорна попелиця - як боротися з комахою

Цей жахливий шкідник віддає перевагу таким плодовим деревам, як вишня та черешня. Цей вид попелиці покриває зворотну сторону листя, а також верхівки пагонів. Ще одним тривожним дзвіночком є світлий, ніби від пилу, наліт, який потім стає розсадником для інших хвороб.

Кращий засіб від попелиці в цьому випадку - біологічні препарати, придбані в спеціалізованому магазині. Вони не накопичуються в рослині і не знищують корисну мікрофлору. Грамотний фахівець зможе підібрати наявний засіб від чорної попелиці для обробки дерев. Дуже важливо швидко відреагувати і не дати шкіднику перебратися на інші дерева.

Раніше ми розповідали, як прибрати кучерявість листя на персику, яка шкодить дереву.

Вас також можуть зацікавити новини: