Якщо знати хитрощі, можна запобігти утворенню пустоцвітів / depositphotos.com

Навіть досвідчені дачники можуть зіткнутися з проблемою відсутності зав'язі на кабачках. Виявити пустоцвіти - неприємний сюрприз, адже з таких квіток ніяких плодів не буде. УНІАН з'ясував, чому не цвітуть кабачки і що робити з пустоцвітами.

Чому на кабачках тільки чоловічі квіти - головні причини

Вважається, що пустоцвіт на огірках і кабачках - це не вирок , але варто враховувати фактори, які впливають на появу чоловічих квіток:

  • висаджування насіння молодше трьох років;
  • посів насіння на грядки, де до цього росли гарбузи, дині, огірки або кавуни;
  • занадто кислий грунт;
  • відсутність вільного простору;
  • різкі перепади температури;
  • порушення графіка добрив;
  • неправильний полив.

При наявності всіх цих (або деяких) пунктів на вашій ділянці, лайфхак, як відрізнити чоловічу квітку кабачка від жіночої, вам точно знадобиться - на пустоцвітах немає ущільненого бутончика, з якого згодом повинен з'явитися плід.

Відео дня

Як прискорити плодоношення кабачків без утворення пустоцвітів

По-перше, ви повинні пам'ятати, що висаджувати цю культуру на місці, де раніше були насіннєві рослини, потрібно не раніше, ніж через 4-5 після збору врожаю. В іншому випадку хороших і великих кабачків у вас не буде - одні пустоцвіти.

Далі необхідно перевірити грунт на рівень його кислотності - для того щоб її знизити, використовуйте доломітове борошно або золу (0,5 кг на 1 кв.м - при сильній окисленості грунту, 0,3 кг - при середньому ступені, 0,2 кг - при невисокому рівні).

Регулярно проріджуйте посадки, видаляючи старе листя, щоб кабачкам вистачало вільного простору для утворення зав'язей. Також для того щоб регулювати температурний режим, досвідчені дачники радять при похолоданні вкривати кабачки брезентом, а в спеку розчиняти 2 гр борної кислоти в 10 л води і обприскувати розчином посадки.

Чим підгодувати кабачки, щоб був величезний урожай

Правильні добрива - це 50% успіху, тому стежте за підгодівлею особливо пильно. Використовуйте нітрофоску або азофоску - це найкращий варіант для добрива кабачків. 2-3 ст. л препарату потрібно розбавити в 10 л води і обробляти засобом рослини кожні два тижні. Додатково оглядайте стебла і листя на предмет хвороб і шкідників, при виявленні оних відразу ж починайте боротьбу.

Вас також можуть зацікавити новини: