Лимонна кислота - для яких рослин / фото ua.depositphotos.com

Лимонна кислота є практично на кожній кухні. Однак не всі знають, що її можна застосовувати не тільки в кулінарії, але і на дачі з садом. Її корисні властивості дозволяють використовувати її для поліпшення росту і розвитку рослин. 

У цій статті ми розповімо, як використовувати лимонну кислоту на городі і які рослини поливають лимонною кислотою.

Які овочі можна полити лимонною кислотою

Лимонна кислота - універсальний помічник у догляді за рослинами. Її можна застосовувати для обробки грунту, поливу. Неймовірно ефективна лимонна кислота для обприскування рослин, вона допомагає зміцнювати імунітет пагонів.

Відео дня

У городі лимонною кислотою можна удобрювати перці, огірки, помідори, часник і багато іншого. Для цього потрібно приготувати простий розчин. Вам знадобляться:

  • 1 столова ложка "лимонки";
  • 10 літрів води.

Просто розведіть кислоту у воді. Після цього ви можете поливати нею рослини. Під кожен кущ та на листя потрібно лити приблизно по літру води. Повторювати таку процедуру можна вже через десять днів. Розведена у воді лимонна кислота для перців дає зростання і допоможе вам виростити величезний урожай.

Аналогічним чином працює і лимонна кислота для часнику. Не забувайте час від часу підгодовувати грядки "лимонкою", результат вас приємно здивує.

Лимонна кислота для полуниці

Відомо, що кущі полуниці дуже люблять кислий грунт. І якщо ви помічаєте, що урожай залишає бажати кращого - спробуйте полити полуницю розчином з лимонної кислоти. Просто змішайте:

  • половинку чайної ложки кислоти;
  • 2 літри чистої води.

Полийте таким розчином грунт навколо полуниці. Так кущі виявляться в своїй улюбленій кислому середовищі, це обов'язково відіб'ється на врожаї і якості ягід.

Лимонна кислота для кімнатних рослин і клумби в саду

Щоб квіти радували вас буйством фарб, подбайте про якість грунту, в якому вони ростуть. Просто змішайте:

  • 1 чайну ложку кислоти;
  • 5 літрів води.

Враховуйте, що розчин для поливу повинен готуватися прямо перед застосуванням. Поливайте такою водою клумби і кімнатні квіти, вже дуже скоро ви помітите результат. Лимонна кислота для троянд робить грунт більш придатним для зростання, а тому не забувайте додавати трохи цього диво-засобу до води. До слова, раніше УНІАН розповідав, що не можна садити біля троянди - ці поради врятують ваші рослини від загибелі.

Вас також можуть зацікавити новини: