Як виростити м'яту на балконі - інструкція / фото ua.depositphotos.com

М'ята - дуже популярна рослина, що використовується в кулінарії, медицині та ароматерапії. Вона невибаглива і не займає багато місця, що дозволяє вирощувати її вдома. 

Раніше ми розповідали, як використовується м'ята у народній медицині - чим корисна, від чого допомагає.

Як виростити м'яту з насіння в домашніх умовах - вибираємо землю

Якщо ви вирощує м'яту вперше, то можете купити універсальну грунтову суміш для кімнатних рослин в магазині. Досвідчені садівники рекомендують розбавити її землею зі звичайного городу для кращого ефекту. 

Відео дня

Насіння продаються в будь-якому профільному магазині - можна взяти кілька упаковок від одного виробника або спробувати різні. 

У м'яти досить велика коренева система, тому висадити насіння краще в широку ємність або контейнер. Пізніше її можна буде пересадити в красиві горщики і вазони.

Як виростити м'яту на підвіконні - поетапне керівництво

Для початку беремо керамзит і створюємо дренажний шар товщиною близько 2-3 сантиметрів. Він потрібен для того, щоб запобігти застою води. Якщо його немає під рукою, то можна використовувати гальку, щебінь або гравій. Зверху висипаємо грунт і злегка зволожуємо його за допомогою пульверизатора.

Акуратно беремо насіння і висаджуємо його на глибину в півсантиметра, потім знову розпорошуємо воду з пульверизатора. Накриваємо плівкою і залишаємо в приміщенні з кімнатною температурою.

Вирощуємо м'яту вдома - рекомендації по догляду

Для рівномірного росту цій рослині необхідне світло, тому краще зберігати її в добре освітленому місці. Через два-три тижні м'яту можна переставити на підвіконня або на балкон.

Не забувайте систематично поливати м'яту, оскільки недолік вологи дуже шкідливий для неї. Також можна купити спеціальні добрива і використовувати їх, дотримуючись інструкції.

Вас також можуть зацікавити новини: