УНІАН дізнався, як змусити огірки рости швидше / фото ua.depositphotos.com

Нерідко городники стикаються з неприємною ситуацією, коли огірки зійшли і не ростуть. Причини такого можуть бути самі різні, як різняться і застосовувані рішення даної проблеми. Але досвід показує, що дійсно ефективних і перевірених способів насправді не так вже й багато.

УНІАН дізнався рекомендації умілих городників з цього приводу і розповість, чим полити огірки для прискорення росту. У цій публікації ви дізнаєтеся, і як прискорити ріст огірків у відкритому грунті, і що робити для того, щоб вони дали прекрасний урожай у теплиці.

Як змусити огірки рости швидше - поради

Щоб отримати завидний урожай огірків, досить слідувати рекомендаціям, описаним нижче:

Відео дня
  • Як стимулювати ріст огірків у теплиці. Щоб вирощувати огірки в тепличних умовах, необхідно регулярно контролювати температуру всередині, вона не повинна опускатися нижче 20-30ºС, а також забезпечувати оптимальний рівень вуглекислого газу (0,5%). Зробити це можна, встановивши в теплиці велику ємність з гноєм і водою.
  • Чим підгодувати огірки у відкритому грунті. У цьому випадку чудово підійдуть підгодівля овочів пташиним послідом і мінеральними добривами (наприклад, сечовина, сульфат калію та суперфосфат).

Також городники використовують для підгодівлі огірків коров'як (настій з використанням свіжого коров'ячого гною).

Підгодівля огірків народними засобами - диво-розчин

Говорячи про народні засоби, фахівці часто називають стимулятор росту для огірків з дріжджів одним з найдієвіших.

Готується така підгодівля для швидкого росту огірків досить легко і просто. Для початку необхідно розчинити склянку дріжджів (200 грам) у літрі води та залишити у теплому місці на кілька годин (два-три). Після цього суміш потрібно перелити у відро, додати ще дев'ять літрів води, гарненько перемішати, і розчин готовий! Поливати їм кущі огірків краще відразу, досить буде одного літра на один кущ.

Раніше УНІАН писав, як позбутися від борошнистої роси, застосовуючи для будь-яких рослин копійчаний засіб.

Вас також можуть зацікавити новини: