Що покласти в лунку при посадці перцю у відкритий ґрунт - поради для багатого врожаю / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Перець любить підживлення і поливи, тому якщо під час посадки розсади ви покладете йому в лунку щось "їстівне", він обов'язково вам віддячить урожаєм. Давайте розберемося, що любить овоч, і що покласти в лунку при посадці болгарського перцю (або гіркого) - кілька народних рецептів.

Що любить болгарський перець при посадці

Для перцю важливо вибрати правильний ґрунт - відмінно підійде місце на суглинному або супіщаному, яке прогріватиме сонце.

Ґрунт потрібно буде удобрити: з осені в нього додають компост (1 відро) і кісткове борошно (300 г) - ця кількість йде на 1 кв. м. Навесні можна внести перегній (1 відро) і попіл (1 склянка) - також із розрахунку на 1 кв. м.

Відео дня

Що покласти в лунку перцю при посадці

Багато городників, роздумуючи над тим, які добрива вносити при посадці перцю, часто зупиняються на домашніх, які можна приготувати самостійно. Є кілька народних рецептів, які добре себе зарекомендували.

Отже, що покласти в лунку при посадці розсади перцю:

  • розчин коров'яку - 0,5 л добрива на 1 відро води, у лунку вливають по 1 л такого розчину, потім потрібно додати ще перегній і ґрунт (по 400 г);
  • золу (1 жменю) і кісткове борошно (2 ст. л.), до них теж потрібно додати компост і городній ґрунт, як у першому варіанті;
  • золу, цибулиння і яєчну шкаралупу - по жмені, цю ж суміш можна додавати і в лунки до розсади томатів.

До речі, є ще один універсальний рецепт, що покласти в лунку при посадці томатів і перцю, а також огірків - це шматочки бананової шкірки. Вона багата калієм, фосфором і кальцієм. Шкірку банана потрібно подрібнити і додати при висадці.

За сезон розсаду перцю потрібно буде підживити 2-4 рази. Після висадки полийте її з розрахунку 0,5 л води під кожен кущик і вкрийте спанбондом - щоб саджанці адаптувалися до перепаду температур.

Раніше ми розповідали, що покласти в лунку при посадці редиски для кращого врожаю і що додавати не варто.

Вас також можуть зацікавити новини: