Що покласти в лунку при посадці томатів для гарного врожаю / ua.depositphotos.com

Посадка помідорів у відкритий ґрунт або теплицю не вимагає якихось особливих турбот. Якщо вам вдалося виростити здорову розсаду - вважайте, що півсправи зроблено. Тепер важливо, щоб розсада прижилася - для цього перед посадкою удобрюють ґрунт, а також додають підгодівлю в лунки при висадці томатів. Розповідаємо, що і як потрібно робити.

Чим удобрити ґрунт перед посадкою помідорів

Грядки під помідори можна готувати з осені, залежно від ґрунту вносять торф (якщо ґрунт важкий) або доломітове борошно (якщо кислий) у кількості 350 г на 1 кв. м. Роблять перекопування з перегноєм або кмпостом (3 кг на 1 кв. м). Але якщо восени удобрити не вдалося, нічого страшного - це можна зробити і навесні. Для цього грядку, за тиждень до висадки розсади, можна пролити настоєм пташиного посліду (пропорції 1:20) - 0,5 л під настою під кожну рослину. Або ж є другий варіант - за 20 днів до посадки внести на грядку 300 г кісткового борошна на 1 кв.м.

За добу до висаджування розсади ґрунт на грядці незайвим буде продезінфікувати: пролити слабким розчином марганцівки або настоєм цибулевого лушпиння (0,5 відра лушпиння залити окропом і настояти 48 годин).

Відео дня

Що потрібно покласти в лунку при посадці томатів

Досвідчені городники радять при висадці розсади в кожну лунку покласти нехитрий набір "інгредієнтів":

  • 1 жменю золи (джерело калію);
  • 1 жменю товченої яєчної шкаралупи (джерело кальцію);
  • 1 жменю цибулевого лушпиння - воно відлякує шкідників.

Налийте в лунку трохи води і посадіть томати. Такого підживлення помідорам вистачить як мінімум на два тижні, щоб перенести стрес після "переїзду" і прижитися на новому місці.

Раніше ми розповідали, що покласти в лунку при посадці огірків - простий рецепт натурального підживлення.

Вас також можуть зацікавити новини: