Оживити дерева навесні можна обрізанням / фото pixabay.com

Якщо ви помітили, що ваш персик не прокинувся після зими (чи абрикос), - не поспішайте ставити на ньому хрест. Можливо, рослині просто не вистачає сил для того, щоб розпустити листя, розквітнути, а потім і радувати вас плодами.

Найперше, що потрібно зробити у разі такої проблеми, - визначити, живий ваш саджанець чи ні. Зробити це дуже просто.

Як визначити - загинув саджанець чи ні

Все, що вам знадобиться, - це гострий предмет і уважність. Необхідно зняти невелику частину кори з молодої гілки. Коли ви це зробите, то все стане на свої місця - якщо ви не побачите під корою "мертву" деревину, то ваш саджанець живий.

Відео дня

Якщо абрикос не прокинувся після зими - є два способи, як йому допомогти. Один з них дуже радикальний, і вдаватися до нього варто вже у крайньому разі. Загалом, щоб допомогти дереву, вам точно знадобляться:

  • секатор;
  • аміачна селітра;
  • вода.

Будьте готові до того, що результат своєї роботи ви не зможете побачити моментально.

Як оживити дерева після зими

Спочатку коротко обріжте саджанці, а потім добряче пролийте добривом. Щоб зробити добриво, вам знадобиться 25 грамів аміачної селітри і 10 літрів води. Все це необхідно перемішати, а потім розчином полити дерева. Через 2 тижні знову полийте дерево.

Якщо молоде дерево після таких процедур не оживає, можна використовувати радикальний спосіб - обрізку на зворотний ріст. Під час такої обрізки зрізається вся крона рослини - залишається лише пеньок (вище щепи). Після такої обрізки дерево теж необхідно полити добривом.

Раніше УНІАН пояснював, яка обрізка дерев навесні може нашкодити вашим рослинам.

Вас також можуть зацікавити новини: