У чому замочити цибулю севок - варіанти / depositphotos.com

Багато городників висаджують цибулю севок і роблять це якраз зараз - в кінці квітня або трохи пізніше - на початку травня. Існує безліч правил догляду за цією культурою, але перш за все - важливо обробити її від шкідників заздалегідь. УНІАН з'ясував, як це зробити бюджетно і ефективно.

Раніше ми говорили про те, як правильно підготувати цибулю севок перед посадкою ще.

Замочування цибулі - обов'язкова процедура, яку не можна ігнорувати. Якщо не врахувати такий нюанс і не занурити цибулю севок в певну рідину, то хорошого врожаю вам не бачити - його знищать хвороби і шкідники.

Відео дня

Обробка цибулі перед посадкою від цибулевої мухи солоною водою

Перший спосіб, який рекомендують досвідчені дачники - зробити слабкий соляний розчин. Розчиніть 1 ст.л звичайної кухонної солі в 1 л чистої питної води кімнатної температури. Далі потрібно замочити цибулю перед посадкою в солоній воді на три години, а потім висаджувати на грядку - рослина не піддасться атаці шкідників.

Обробка цибулі перед посадкою марганцівкою

Марганець - рідкісна нині речовина, але цілком доступна для тих, хто задається метою. Раніше ми вже писали про те, як використовувати марганцівку в городі для грунту і рослин, але ще в ній можна замочити цибулю севок. Для того щоб процедура пройшла вдало, розчиніть 3-10 гр речовини в 1 л чистої питної води кімнатної температури. Опустіть туди цибулини на дві години, а потім промийте проточною водою. 

Для посилення ефекту можна поєднати обидва методи - спочатку замочити цибулю севок в солоній воді, а потім в марганцівці. Після таких дій городня культура буде максимально захищена від хвороб.

Вас також можуть зацікавити новини: