Через обвал знищено старовинний декор у будинку Гоголя / Фото dumskaya.net

У центрі Одеси обвалився дах пам'ятки архітектури - будинку, в якому жив письменник Микола Гоголь. Як повідомили УНІАН у мерії, через обвалення частини даху сотні квадратних метрів будівлі опинилися просто неба. Фахівці неодноразово порушували питання про стан будинку-пам'ятки.

Читайте такожМер Одеси вирішив звинуватити у падінні балкона зі смертельними наслідками недавній землетрус

За словами начальника управління з питань охорони культурної спадщини Одеської міськради Андрія Шелюгіна, з 2002 року було кілька експертних висновків щодо цього будинку з метою визначення його технічного стану. Також були дані відповідні рекомендації власнику будівлі - одному з ОСББ. «Будинок постійно погіршувався, і сьогодні це дійсно привело до таких ось сумних подій, тобто руйнування несучої частини даху, яке спричинило обвалення безпосередньо і конструктивних елементів. Сьогодні інспекційним відділом нашого управління проводяться обстеження для того, щоб встановити збитки, завдані об'єкту культурної спадщини, і для того, щоб визначити обсяг першочергових протиаварійних робіт », - сказав Шелюгін.

Відео дня

Він зазначив, що ця будівля знаходиться на туристичному маршруті міста. Тому буде докладено максимум зусиль, щоб «виправити ситуацію» до початку великого туристичного сезону.

Через обвалення даху впала стеля і дерев'яні перекриття на другому поверсі, знищено старовинний декор.

Довідка УНІАН. В Одесі будинок №11 по вулиці Гоголя побудований в 1846 році. Будинок належав родичу письменника. Микола Гоголь жив у цьому будинку в 1850-1851 роках, коли працював над другим томом «Мертвих душ».

Як повідомляв УНІАН, раніше у центрі Одеси обвалився фасад 100-річного житлового будинку.