Принц Гаррі та Меган Маркл / фото REUTERS

Президент США Дональд Трамп заявив, що Сполучені Штати відмовляються платити за безпеку принца Гаррі та Меган Маркл, котрі нещодавно переїхали до Лос-Анджелеса.

Водночас, у своєму Twitter Трамп зазначив, що є "великий другом та шанувальником" королеви Єлизавети, повідомляє ТСН з посиланням на CNBC.

Читайте такожЖодних візитів: Меган Маркл проти зустрічі принца Гаррі із хворим на коронавірус батьком - ЗМІ

Відео дня

"Повідомлялося, що Гаррі та Меган, які виїхали з Британії, проживатимуть у Канаді, - йдеться у дописі. - Тепер вони виїхали з Канади до США, проте США не будуть платити за їхній захист. Вони повинні платити".

Водночас, представник подружжя заявив, що звернення до уряду США про надання коштів на охорону не планувалося.

Раніше влада Канади також відмовилася оплачувати охорону Гаррі та Меган.

Нагадаємо, пара повідомила про рішення жити на дві країни, Британію та Канаду, в заяві про вихід їх із королівської родини. Це шокувало не тільки шанувальників, але й рідних принца. Пізніше королева Єлизавета ІІ все ж підтримала бажання подружжя відмовитися від королівських привілеїв і повідомила про "перехідний період" у цьому процесі.

Своє рішення принц Гаррі пояснив тим, що після одруження з американською акторкою Меган Маркл сподівався, що продовжить служити королеві, але без державного фінансування. Це виявилося неможливим. 

Відомо, що принц Гаррі і Меган Маркл не зможуть використовувати титули Його і Її Королівської високості. Також вони не отримуватимуть кошти на виконання своїх королівських обов'язків.

Разом з цим подружжя зголосилося відшкодувати кошти платників податків, витрачені на реконструкцію їхнього сімейного котеджу Frogmore - він залишиться їхнім домом у Британії. Обійдеться це парі у близько 2,4 млн фунтів. Окрім того, принц Гаррі та Меган Маркл повинні повернути британським платникам податків гроші, які були витрачені на їхнє весілля. Загалом борг пари на сьогодні становить 5 млн фунтів стерлінгів. 

Також королева Єлизавета ІІ позбавила онука та його дружину ролі послів молоді країн Співдружності. Подейкують, що це була одна з найулюбленіших місій подружжя. 

Деякий час пара проживала у Канаді, де встигла викликати незадоволення місцевих жителів. Канадці були вимушені скласти петицію з проханням не покривати рахунки королівському подружжю за допомогою платників податків. 

Нещодавно стало відомо, що принц Гаррі та Меган Маркл зароблятимуть собі на життя зйомкою документальних стрічок. Пара займатиметься виробництвом і озвученням фільмів на соціальні теми, таких як психічне здоров'я та зміни клімату.