Дмитро Назаров з серіалу "Кухня" підтримав Україну / скріншот

Російському актору Дмитру Назарову намагаються "закрити рота" в РФ. Його оштрафували за "дискредитацію армії" окупантів. 

Як повідомляє "Медіазона", приводом для штрафу стало відео, яке Назаров записав разом зі своєю дружиною ще рік тому. Тоді актор заспівав пісню "Хотят ли русские войны".

Нині ж Тверський суд Москви присудив Назарову штраф у розмірі 50 тисяч рублів (близько 23 тисяч гривень). Засідання проходило без актора.

"Сам актор на суді не був присутній і передав через адвоката, що своєї провини не визнає. Всупереч практиці всіх попередніх подібних справ, на засіданні був присутній прокурор Максим Дьомін", - зазначає видання.

Реакція Назарова

Раніше Назаров вже прокоментував судові розгляди. На своєму YouTube-каналі він записав вірш про "дискредитацію армії" РФ і висміяв спроби окупантів "рятувати свою честь".

"Спасенье армии судами - дискредитация и есть. Даете штрафы, сроки шьете. За что? Виновным без вины. Похоже вы, ребята, врете, что труд ваш важен для страны", - заявив Назаров.

Пісня "Хотят ли русские войны" у виконанні Назарова

Що Назаров говорить про повномасштабну війну

Актор практично одразу виступив проти російської агресії і повномасштабної війни. Через це Назарова "прибрали" з театру імені Чехова, де він працював багато років. Незабаром артист розповів про цькування в РФ і зазначив, що керівник театру Костянтин Хабенський влаштував йому "показову прочуханку". Спочатку він обіцяв, що не буде звільняти Назарова, проте незабаром поставив йому ультиматум.

Після цього актор розповів, що йому пишуть росіяни. Назарову погрожують "проломити череп" і постійно надсилають образи. Однак нещодавно актор зробив неоднозначну заяву і відмовився донатити на ЗСУ. За словами Назарова, допомога українській армії нібито є "ескалацією". Також актор розкрив ставлення Нагієва до війни РФ проти України.

Вас також можуть зацікавити новини: