BadComedian висловився про війну в Україні / Скріншот

Євген Баженов, він же BadComedian, - інтернет-блогер, що сколотив мільйонну аудиторію, висміюючи у своїх оглядах російський кінематограф.

Як йдеться у сюжеті проекту FreeДом, час від часу на його каналі виходили огляди на голлівудське й навіть на українське кіно. 

Так, у вересні 2014 року він здивував неоднозначною позицією, випустивши огляд на український фільм "Синевир". 

"Якщо в 2014 році Євгену з його позицією без позиції вдалося зберегти українських глядачів, то лютий 2022-го змінив все", - зазначають журналісти.

24 лютого мільйони українців, які роками спостерігають і підтримують матеріально творчість і діяльність Євгена, очікували від нього хоч якоїсь реакції. І дочекалися. Коли у жителів Харкова, Києва, Маріуполя і десятків інших українських міст на очах знищували рідні будинки і вулиці, Баженов викотив ось цей пост: "Давайте ви не будете слухати думки про ситуацію якогось клоуна оглядача кінця, ок? Я розумію, що обговорення на актуальну тему зупинити не можна. Ласкаво просимо у цей пост. Не ображайте один одного. Хоча б тут не треба провокацій і ворожнечі між собою". 

І знову, як і в 2014 році, Баженов прийняв позу страуса. А через 5 місяців повномасштабної війни Євген виклав відео про російську та українську пропаганду в кіно, при перегляді якого мимоволі задумуєшся: "А куди ж поділася знамените: "Не чекайте думку від клоуна-обзорщіка"? 

"Краще з року в рік вірити в абстракцію, ніж намагатися знайти чиїсь інтереси, що, безумовно, мало втішить людей, які потрапляють в жорна подібного переділу. Просто якщо думати, що одне відбувається через зло, а інше - через добра, ці жорна продовжать роботу. І пропаганда всі ці роки намагалася прищепити саме таке розуміння", - говорить Баженов.

У своєму огляді Євген, розмірковуючи і висміюючи роботу двох країн, забув згадати головну деталь - Росія у фільмах виправдовує окупацію, військову агресію і, звичайно ж, самих окупантів. Україна ж розповідає про захист і захисників рідної землі.

Раніше повідомлялося, що Сергій Притула та Андрій Молочний колись були колегами за кадром у шоу "Файна Юкрайна". Але тепер вони точно по різні боки барикад. Притула - в рідній Україні. Він збирає гроші і всіляко допомагає ЗСУ. Молочний – в Росії і заявляє, що Києвом серед білого дня "ходять нацисти".

Вас також можуть зацікавити новини: