Меган Маркл / REUTERS

Меган Маркл поговорила по відео зв’язку з випускниками старшої школи, яку закінчувала сама.

Спілкуючись з учнями старшої школи, яку вона закінчила в Лос-Анджелесі, Меган Маркл назвала вбивство Джорджа Флойда обурливим, пише НВ.

Вона зазначила, що дуже шкода, що сучасним дітям доводиться рости в світі, в якому все ще відбуваються подібні події.

Відео дня

Герцогиня Сассекська зробила сюрприз випускникам школи Immaculate Heart High School, вийшовши з ними на відео зв'язок під час віртуального випускного. У розмові вона зазначила, що їй було складно знайти слова, щоб описати її переживання, пов'язані зі смертю Флойда і заворушеннями в країні, повідомляє People.

Читайте такожБув під наркотиками і з COVID-19: з'явилися результати розтину вбитого в США Джорджа Флойда

"Те, що відбувається в нашій країні, нашому штаті і нашому рідному місті - це абсолютно обурливо. Готуючись до розмови з вами, я зрозуміла, що неправильно було б з мого боку нічого не сказати про те, що сталося. Тому що життя Джорджа Флойда мало значення, життя Бріони Тейлор мало значення (афроамериканка загинула, коли поліція увірвалася до її будинку у пошуках підозрюваного - ред.), життя Філандо Кастіля мало значення (афроамериканець був убитий в машині під час перевірки документів на зброю - ред.), життя Таміра Райса мало значення (12-річний афроамериканець був застрелений, тому що у нього в руках була зброя - ред.), як і багато інших людей, чиїх імен ми не знаємо", - сказала вона.

У шестихвилинній розмові з випускниками Меган Маркл згадала про свої шкільні роки і про те, як під час другого року навчання працювала волонтером в загальноосвітній школі, і слова її колишньої вчительки, місіс Поллії: "Ніколи не забувайте ставити потреби інших людей вище за свої".

"Ці слова я пам'ятаю все своє життя, і я обмірковувала їх весь минулий тиждень. Мені так шкода, що вам доводиться дорослішати в світі, де все ще відбуваються подібні події", - пояснила вона.

Меган Маркл також згадала про заворушення, які охопили Лос-Анджелес через жорстоке побиття поліцією афроамериканця Родні Кінга в 1991 році, коли їй було 10 років.

Читайте такожЧорний квадрат: світові зірки приєдналися до кампанії з недискримінації через події у США

"Пам'ятаю комендантську годину, як бігла додому і бачила дим, який валив з будівель, і як люди займалися мародерством і вибігали з магазинів з повними сумками", - сказала вона.

"Я пам'ятаю, як в кузові фургона сиділи озброєні люди. І чітко пам'ятаю обгоріле дерево. Ці спогади не стираються. Мені шкода, що ми так і не живемо тим життям, на яке ви заслуговуєте", - продовжила Меган.

У своїй промові Меган Маркл зазначила, що є надія. Адже по всій країні проходять демонстрації проти жорстокого поводження поліції щодо афроамериканців, а не тільки мародерство і погроми: "Ми бачимо, що люди солідарні. Ми бачимо, як суспільство об'єднується і надихається. І ви будете частиною цього руху".

На завершення свого монологу Меган Маркл додала, що вона пишається новим поколінням випускників.

“𝐓𝐡𝐞 𝐨𝐧𝐥𝐲 𝐰𝐫𝐨𝐧𝐠 𝐭𝐡𝐢𝐧𝐠 𝐭𝐨 𝐬𝐚𝐲 𝐢𝐬 𝐭𝐨 𝐬𝐚𝐲 𝐧𝐨𝐭𝐡𝐢𝐧𝐠” ⁣ ⁣ "𝘛𝘩𝘦 𝘧𝘪𝘳𝘴𝘵 𝘵𝘩𝘪𝘯𝘨 𝘐 𝘸𝘢𝘯𝘵 𝘵𝘰 𝘴𝘢𝘺 𝘵𝘰 𝘺𝘰𝘶 𝘪𝘴 𝘵𝘩𝘢𝘵 𝘐’𝘮 𝘴𝘰𝘳𝘳𝘺. 𝘐’𝘮 𝘴𝘰 𝘴𝘰𝘳𝘳𝘺 𝘺𝘰𝘶 𝘩𝘢𝘷𝘦 𝘵𝘰 𝘨𝘳𝘰𝘸 𝘶𝘱 𝘪𝘯 𝘢 𝘸𝘰𝘳𝘭𝘥 𝘸𝘩𝘦𝘳𝘦 𝘵𝘩𝘪𝘴 𝘪𝘴 𝘴𝘵𝘪𝘭𝘭 𝘱𝘳𝘦𝘴𝘦𝘯𝘵” ⁣ ⁣ "You are going to lead with love, you are going to lead with compassion, you are going to use your voice." ⁣ ⁣ Meghan Markle virtually delivered a graduation speech to her old school, Immaculate Heart High School and Middle School in Los Angeles, that addressed the current protests against racism and police brutality in the United States and her own history as a biracial woman growing up in California.⁣ ⁣ “George Floyd's life mattered, and Breonna Taylor's life mattered, and Philando Castile's life mattered, and Tamir Rice's life mattered, and so did so many other people whose names we know and whose names we don't know. Stephon Clark. His life mattered."⁣ ⁣ "You are equipped, you are ready, we need you and you’re prepared”

Публикация от Meghan Markle 🔵 (@meghanmarkle_official)

Як повідомляв УНІАН, раніше Меган Маркл розповіла про те, як стикалася з расизмом.