Меган Маркл / REUTERS

Дружина принца Гаррі Меган Маркл до знайомства з онуком британської королеви Єлизавети взяла участь у соціальній кампанії 2012 року, спрямованій проти расизму.

На хвилі протестів проти насильства щодо афроамериканців Black Lives Matter в Мережі опублікували архівне відео з історією Меган Маркл, зняте в рамках соціальної кампанії 2012 року, спрямованої проти расизму, пише НВ.

На відео майбутня дружина принца Гаррі, на той момент зірка серіалу "Форс-Мажори", розповідає про те, як сама стикалася з проявами расизму в своєму житті.

Відео дня

Слова Меган Маркл перегукуються з вимогами людей, які вийшли на протести після вбивства поліцейськими в Міннеаполісі афроамериканця Джорджа Флойда.

На відео Меган Маркл одягнена у футболку з написом "Я не потерплю расизму". Майбутня герцогиня говорить про те, що сподівається, що люди стануть добрішими один до одного до того моменту, коли вона стане матір'ю, наводить її слова Harper's Bazaar.

Читайте такожМеган Маркл і принца Гаррі звинувачують у крадіжці великої суми грошей - ЗМІ

"Мене звуть Меган Маркл, і я тут, тому що вважаю цю кампанію дійсно важливою. Для мене це особиста історія. Я представниця двох рас. Більшість людей не відразу можуть визначити, до якої раси я відношуся. Більшу частину свого життя я відчувала себе мухою на стіні. Іноді на мою адресу відпускали образливі жарти і прізвиська, які мене сильно ранили. Пару років тому я почула, як мою маму назвали словом на букву Н", - розповіла вона.

"Ваша раса визначає вас і ваше життя. Думаю, вона впливає на те, як світ ставиться до вас, ґрунтуючись на тому, як ви виглядаєте. Деякі люди не бачать в мені чорношкіру або двохрасову жінку. Я думаю, що вони ставляться до мене інакше, ніж якби вони знали, що я є представником змішаної раси, ставлення залежить від людей, які тебе оточують", - додала Маркл.

"Покинути Лос-Анджелес для мене було все одно, що покинути бульбашку, де я звикла до всього, де я пережила все, крім зашореності, з якої я зіткнулася, опинившись за межами рідного міста. Це відкрило мені очі на те, що расова сегрегація все ще існує, хоча я вважала, що з нею було покінчено задовго до того, як мій дідусь перевіз свою родину з Клівленда до Лос-Анджелеса. Я думала, що расизм залишився далеко в минулому, коли йому доводилося заробляти на життя для своєї сім'ї, але на жаль, це не так", - зазначила вона.

"Я дійсно пишаюся своїм корінням з обох сторін, тим звідки я родом і своїм майбутнім. Я сподіваюся, що до того часу, коли у мене будуть діти, люди стануть більш відкритими до змін у світі, і до того, що цей світ змішаний. Це робить його набагато красивішим і цікавішим", - сказала Маркл.

#IWontStadForRacism | As we all are aware of the current protests around the world justice to get for George Floyd and other innocent black men and women who have been murdered by Police officers, I saw this video of The Duchess of Sussex - then Ms Meghan Markle - from 2012 and decided to post it as it is very fitting. Meghan participated in an anti-racism campaign called I Wont Stand For Racism. As part of the initiative, she was filmed in a clip where she talks about growing up as the daughter of a black mother and a white father in Los Angeles. She also explains how her family and her have faced racism and how it has affected to the way she sees the world in these days. After introducing herself, Meghan starts to tell her story: “For me, I think it hits a really personal note. I'm bi-racial, most people can't tell what i'm mixed with and so much of my life has felt like being a fly on the wall. And so some of the slurs that i've heard or the really offensive jokes, or the names, it's just hit me in a really strong way. ° "And then, you know, a couple of years ago I heard someone call my mum the N word. So I think for me, beyond being personally affected by racism, just to see the landscape of what our country is like right now, and certainly the world, and want to things to be better." ° “By the time I have children I hope that people are more open minded." . #BlackLivesMatter

Публікація від Kate and Meghan (@thecambridgesussex)

Як повідомляв УНІАН, у США з 25 травня тривають масові протести, спровоковані вбивством поліцейським темношкірого американця Джорджа Флойда.

Для висловлення підтримки і солідарності багато користувачів використовують соцмережі. Зокрема в знак солідарності з кампанією по недискримінації вони публікують чорний квадрат. Поряд з чорним квадратом використовують хештеги #BlackLivesMatter і Blackout Tuesday.