Єлизавета II / фото REUTERS

Королева Великобританії Єлизавета II відмовилася від премії "Бабуся року" англійського журналу The Oldie, оскільки "почувається занадто молодою для цієї нагороди". До слова, монарху у квітні виповнилося 95 років.

Про відмову королеви повідомив голова премії Джайлс Брандрес на сайті журналу.

Нагороду вирішили присудити Єлизаветі II, щоб відзначити її роль у боротьбі з пандемією, а також привітати з майбутнім платиновим ювілеєм: у червні 2022 року відзначатиметься 70-річчя сходження королеви на престол.

Відео дня

"Її величність переконана в тому, що людина стара настільки, наскільки себе почуває, і тому королева не вважає, що вона відповідає необхідним критеріям для отримання премії, і сподівається, що ви зможете знайти більш гідного одержувача", – заявили представники Єлизавети II у відповідь на присудження нагороди.

Єлизавета II відмовилася від премії "Бабуся року" / фото theoldie.co.uk

Протягом 29 років журнал вручає премії "тим, хто зробив особливий внесок у суспільне життя".

Читайте такожМеган Маркл влаштувала публічну суперечку з принцом Гаррі - ЗМІВарто відзначити, що у 2011 році журнал The Oldie вручив нагороду "Чоловік року" чоловікові Єлизавети II герцогу Единбурзькому Філіпу, який помер у квітні цього року у віці 99 років.

Днями Єлизавета II потрапила в скандал: британський королівський двір, відправляючи лист до тимчасово окупованого Севастополя, "визнав" його російським.

А ще раніше королева Великобританії вперше з'явилася на публіці з тростиною.

Вас також можуть зацікавити новини