Григорій Чапкіс помер / zik.ua

13 червня стало відомо про смерть народного артиста України Григорія Чапкіса. Чапкіс помер у віці 91 рік. Причиною смерті називають старість, проте в останні роки життя він важко хворів на пневмонію. Чапкіс запам'ятався своїми видатним талантом і любов'ю до танців. Він заснував свою школу танців і балету, а також був суддею шоу "Танці з зірками". УНІАН згадує найяскравіші виступи хореографа.

Кращі виступи Григорія Чапкіса

Григорій Чапкіс відомий своїм оптимізмом і величезною працьовитістю. У численних інтерв'ю танцюрист говорив, що не може уявити своє життя без танців і повністю віддає себе улюбленій справі. Танцювати Григорій почав з 16 років, а в більш дорослому віці почав давати майстер-класи молодим танцюристам. У 22 роки він отримав звання народного артиста.

Всеукраїнську популярність хореограф отримав у 2006-2007 роках, коли йому запропонували стати суддею шоу "Танці з зірками". Незважаючи на свій почесний вік, Чапкіс не раз демонстрував свою майстерність на паркеті шоу.

За словами артиста, саме любов до танців наповнює його енергією і дозволяє відчувати себе молодим. Репертуар Чапкіса був дуже широким - від чуттєвих балетних танців до запального танго.

Внесок Григорія Миколайовича в культуру українського танцю величезний. Головною мрією його життя було популяризувати культуру танцю. Він хотів, щоб молоді люди з дитинства знаходили любов до руху, були граціозними і спортивними. Цьому він навчав учнів у своїх школах. Після смерті маестро школи танців Чапкіса продовжать навчати мистецтву всіх бажаючих.

Вам також може бути цікаво: