Андрій Макаревич / УНІАН

Відомий російський співак, учасник рок-групи "Машина времени" Андрій Макаревич, який з 2014 року засуджує дії Володимира Путіна, наочно показав, як працює кремлівська пропаганда. 

Відповідне відео він опублікував на своїй сторінці в Facebook.

Андрій Макаревич опублікував уривок з фільму "Я та інші", де показаний експеримент над дітьми. Завдання експерименту - показати, як деякі здатні змінювати своє рішення через думки оточуючих. 

Відео дня

На відео вихователька ставить на стіл дві пірамідки: білу і чорну. Трьох дітей вона заздалегідь просить відповісти, що обидві пірамідки білі. Почувши це, четверта дитина теж говорить, що обидві пірамідки білі. А коли вихователька запитує, чому дитина так відповів, той каже - тому що так сказали інші. 

Другий експеримент називається"Солодка солона каша". Чверть тарілки з вівсянкою посипають сіллю, що залишилася кашу - цукром. Спочатку трьом дітям дають спробувати солодку кашу, і просять сказати, яка вона на смак. Коли четверту дитину пригощають солоною кашею, він теж відповідає, що вона солодка. 

Андрій Макаревич написав під відео: "нічого не нагадує?", натякаючи на сучасне зомбування громадян РФ.

Нагадаємо, польський музикант Cypis представив реп-композицію "Putin", яка вже через пару днів стала безумовним трендом соціальних мереж. Своєю творчістю показав протест проти агресії з боку Кремля. 

Вас також можуть зацікавити новини: