Віра розповідала родичам-росіянинам про війну, але вони їй не вірять / фото фан-сторінка акторки

Українська акторка театру та кіно Віра Кобзар, яка відома за фільмами "Скажене весілля", "Папік", "Роман з детективом" та багатьма іншими роботами, розповіла про родичів з РФ. 

Вона зазначила, що її батько родом з Сибіру. Тому вони мають чимало родичів в країні-агресорці, з якими підтримували зв'язок до 24 лютого 2022 року.  

"З 2014-го року війна почалась, але тоді ми підтримували стосунки, ще тоді говорили. Але на початку повномасштабного вторгнення, розуміючи, що вони інформативно ізольовані, я намагалася тіткам, брату двоюрідному сповіщати, що відбувається у нас. Я говорила, де ми знаходимось, те, що в Telegram-каналах знаходила, там намагалася ще їм надсилати. І деякі писали: "Боже, який жах. Давайте одразу сюди". Та вже тоді ми зрозуміли, що не буде цього зв'язку", - розповіла Віра в інтерв'ю журналістці Аліні Доротюк.

Акторка додала, що не помилилася. Адже згодом вона отримала повідомлення від родичів зовсім протилежного характеру: 

"Мені написали: "Звільни нас від фейків, це фашисти, нацисти - ви". І я написала, що ти береш участь в геноциді мого народу. І все. Ми всіх заблокували! Ще щось намагалися вони надсилати, але після блокування вже ніякого... Ще тато мав розмову і він сказав: "Ви не братський народ, а бл**ський. Вчить китайську". Звичайно, йому боляче, це рідні люди, вони знали про наше життя і вони повірили комусь, а не рідному брату чи племінниці". 

За словами Віри, рідня з РФ не вірила у масштабність ситуації, у вбивства мирних людей та в руйнування міст.

Та після смерті матері рік тому, Кобзар вирішила все ж написати їм повідомлення про цю трагедію і пожалкувала.

"Тато попросив написати. Я розблокувала, надіслала, що мама пішла, і вони: "Що сталося? Як там Вася? (мій тато)". І мене це теж здивувало, тобто рік пройшов війни, ви не цікавилися... Тому ми не просто дистанціювалися, а відрізали будь-що з ними", - наголосила жінка. 

Нагадаємо, раніше акторка Віталіна Біблів шокувала історією про родичів, які підтримують Росію.

Вас також можуть зацікавити новини: