Мінфін США виключив з санкційного списку путініста Лепса

Активи артиста на території Штатів були під арештом останні 10 років. Також йому було заборонено в'їзд на територію США.

Міністерство фінансів США виключило зі свого санкційного списку російського артиста-путініста Григорія Лепса. Санкції, про які йдеться, були накладені на виконавця пісні "Я уеду жить в Лондон" ще в 2013 році. Тоді йому заборонили в'їзд в країну, а також заарештували всі його активи через злочинну діяльність у складі угруповання "Братнє коло". 

ЗМІ пишуть, що до 2013 року Лепс був тісно пов'язаний з лідерами зазначеного угруповання Владиславом Леонтьєвим і Гафуром Рахімовим (вони теж потрапили під санкції, - ред). У США їм інкримінували незаконне перевезення грошей. Представник Григорія називав ці звинувачення "маячнею". 

Що Григорій Лепс говорить про війну в Україні

Попри скасування цих санкцій, артисту не варто розслаблятися, адже вже в найближчому часі проти нього можуть ввести нові обмеження за підтримку кровожерного путінського режиму.

Лепс неодноразово виступав у Кремлі, розповідаючи слухачам про підтримку Путіна, а також часто відвідував позиції окупантів, щоб підтримати їх "бойовий дух".

Відзначимо, що останнім часом моральний стан артиста залишає бажати кращого. Він неодноразово потрапляв в публічні скандали. Наприклад, на одному зі своїх концертів він прямо в середині виступу гнівно кинув на сцену мікрофон і пішов за лаштунки. Також його ледь не посадили до в'язниці через бійку біля бару в Пітері

Нагадаємо, Лію Ахеджакову вигнали з театру через антивоєнну позицію.

Вас також можуть зацікавити новини: