Катерина Кухар та Олександр Стоянов / скріншот Instagram

Артист балету Олександр Стоянов потрапив у скандал після того, як анонсував у Європі виставу "Лебедине озеро" під музику російського композитора Петра Чайковського.

На цей момент звернула увагу балерина Христина Шишпор. Вона не стала називати імен, проте уточнила, що Національна опера України з початку повномасштабної війни відмовилася від усього російського, а деякі представники театру продовжують пропагувати культуру ворога.

В результаті з'явилося звернення самого Стоянова. Він сказав, що не бачить в цьому нічого критичного, але зазначив, що мати його дітей Катерина Кухар не поділяє таку його позицію.

Відео дня

До слова, саме такою згадкою про Кухар він натякнув на те, що вони розлучилися. Раніше про це вже ходили чутки, проте пара мовчала.

"У мене з матір'ю моїх дітей Катериною Кухар є велика і важка дискусія щодо того, чи можуть українські артисти виконувати "Лебедине озеро". На підтримку своєї позиції я використовую слова народної артистки України, балерини Наталії. Цитата: "Існує величезна різниця між походженням балету та його постановкою. Неправильно називати російськими балети, на які у кожного театру в світі вже десятки років є по дві-три власних редакції. У нашому театрі у нас дві версії "Лебединого озера" – Ковтуна і Шекери. Це українські балетмейстери, які віддали роки свого життя, щоб прославити саме нашу культуру", - сказав Стоянов.

Нагадаємо, раніше Анна Алхім станцювала під російську музику на тлі портретів загиблих воїнів.

Вас також можуть зацікавити новини: