Названо топ-5 незвичайних костюмів за всю історію Євробачення / Колаж УНІАН

Вже у вівторок, 10 травня, в Турині пройде перший півфінал "Євробачення-2022". Другий півфінал запланований на 12 травня, а фінал - на 14 травня. Від України виступатиме музичний гурт Kalush Orchestra, який вже знаходиться в Італії і на всю репетирує. Артисти виступлять у костюмах з національними українськими елементами, а фішкою стане рожева панамка, в якій завжди з'являється на публіці фронтмен гурту Олег Псюк. УНІАН вирішив згадати найбільш знакові образи учасників Євробачення. 

Вєрка Сердючка

У 2007 році Україну на пісенному конкурсі представляв Андрій Данилко. Там він підкорив всіх не тільки композицією "Dancing Lasha Tumbai", але і своїм образом Вєрки Сердючки - сріблястою сукнею і величезною зіркою на голові. 

Вєрка Сердючка на Євробаченні / скріншот

InCulto

У 2010 році в Євробаченні від Латвії брала участь музична група "InCulto". Вони запам'яталися публіці на багато років тим, що в кінці свого номера учасники колективу зірвали з себе штани й опинилися перед мільйонами глядачів в сріблястих трусах зі стразами.

Відео дня
InCulto на Євробаченні

Who See і Ніна Жижич

У 2013 році чорногорський хіп-хоп дует з Ніною Жижич представляв країну на Євробаченні.

Свою пісню "Igranka" вони виконували одягненими в... скафандри. 

Who See і Ніна Жижич на Євробаченні

Кончіта Вурст

Ще один образ, який добре запам'ятався глядачам, є наряд Кончіти Вурст. Переможець конкурсу 2014 року Томас Нойвірт вийшов на сцену в обтягуючій бежевій сукні.

Кончіта Вурст на Євробаченні / РБК

Måneskin

Музиканти італійської рок-групи, які здобули перемогу на Євробаченні в 2021 році, виступали в костюмах з ламінованої шкіри із золотою вишивкою і срібними заклепками. Це стало візитною карткою їхнього образу. 

Maneskin перемогли на Євробаченні 2021 / фото REUTERS

Нагадаємо, представник Ізраїлю на Євробаченні підтримав Україну. Michael Ben-David сказав, що українці повинні виграти не тільки музичний конкурс, а й війну за свою країну.

Вас також можуть зацікавити новини: