Ф. Мюррей Абрахам виступив з промовою на сцені премії і заговорив про об'єднання України і Росії / скріншот, Вікіпедія

У ніч на 27 лютого в США відбулася церемонія нагородження премії Гільдії кіноакторів США - нагороди вручали за видатні заслуги в галузі кінематографа і телебачення. Не обійшлося на заході без неприємних інцидентів. 

Американець Ф. Мюррей Абрахам, якого нагородили як видатного драматичного актора, виголосив зі сцени скандальну промову. Він заявив, що бажає миру в Україні і в Росії, очевидно, забувши про те, що росіяни - це терористи, які щодня вбивають мирних жителів України, стріляючи по житлових будинках, школах, дитячих садках, лікарнях. 

"Це прекрасний час, але я хотів би звернутися з молитвою до жертв землетрусів у Сирії та Туреччині, а також з молитвою про мир в Україні та Росії. Об'єднані назавжди!" - сказав Мюррей Абрахам, пише журнал People.

Відео дня

Реакція соцмереж

  • "Ф. Мюррей Абрахам, який раптово вигукує "Об'єднані назавжди", налякав мене до чортиків. Що коїться у нього в голові?"
  • "Як і належить, старий м*дак Мюррей Абрахам буквально побажав Росії миру, хоча вона його і не заслуговує"
  • "Мене збентежило, як Ф. Мюррей Абрахам сказав промову. Добре, що згадав Туреччину та Сирію, але слова про мир в Україні та Росії - жах"

Хто такий Ф. Мюррей Абрахам

83-річний актор родом з Піттсбурга, Пенсільванія. Найбільш знаковою роллю є роль Антоніо Сальєрі у фільмі "Амадей" - за це він став лауреатом премій "Оскар" і "Золотий глобус". Також Мюррей Абрахам прославився ролями у фільмах "Обличчя зі шрамом" і "Знайти Форрестера", і в серіалі "Батьківщина". 

На премії Гільдії кіноакторів Мюррей Абрахам був представлений від драматичного серіалу "Білий лотос" - їх виділили в номінації "Кращий акторський склад в драматичному серіалі".

Премія Гільдії кіноакторів США: подробиці

Screen Actors Guild Award або SAG Awards - це відома американська кінопремія, що присуджується Гільдією кіноакторів США з 1995 року. Нагороджують діячів у сфері культури за кінофільми і ТВ-серіали. Премія є однією з найпрестижніших у світі кіноіндустрії, а також вважається, що саме на неї орієнтуються при складанні списку переможців Оскара.

Нагадаємо, фаворитом Гільдії кіноакторів США в 2023 стала команда фільму "Все скрізь і відразу".

Вас також можуть зацікавити новини: