Майбутня співачка народилася 4 серпня 1963 року в Полтаві \ instagram.com/ninakirso/

У Полтаві померла відома співачка, солістка культового гурту "Фрістайл" Ніна Кірсо. Їй було 56 років і останні два роки вона перебувала в дуже важкому стані через хворобу.

Читайте такожПомерла солістка гурту "Фрістайл" Ніна Кірсо

Співачка Ніна Кірсо прославилася разом з гуртом "Фрістайл" в кінці 80-х - початку 90-х. Саме ці роки стали найзорянішими для гурту. Ніна Кірсо пройшла довгий концертний шлях разом з гуртом і виконала всі його жіночі композиції. Серед них - «Цвіте калина», «А на небі Місяць», «З днем народження, мамо».

Біографія Ніни Кірсо:

Майбутня співачка народилася 4 серпня 1963 року в Полтаві. З дитинства Ніну оточувала творча атмосфера: батько професійно грав на акордеоні, а мама мала гарний голос. Ніну віддали в музичну школу, де вона освоїла фортепіано, співала в хорі. Однак після школи дівчина вирішила вступити в інженерно-будівельний інститут. У 1985 році Кірсо стала дипломованим інженером, однак за фахом вона не працювала. В інституті Ніна брала участь у всіх концертах, а потім приєдналася до групи «Олімпія», керівником якої був Анатолій Розанов.

Жіночий репертуар в колективі виконувала Ніна Кірсо \ instagram.com/ninakirso/

"Фрістайл"

Колектив поступово розширювався, в 1988 році Розанов запросив ще кілька музикантів і оголосив про створення нової групи під назвою "Фрістайл". До музикантів приєднався Вадим Казаченко, який став першим вокалістом. Жіночий репертуар в колективі виконувала Ніна Кірсо. Довгі роки Ніна Кірсо залишалася «жіночим голосом» «Фрістайлу». Також співачка допомагала Анатолію Розанова і в організаційних питаннях: відповідала за поліграфію, фото групи, рекламні плакати та афіші, а також нерідко домовлялася про концерти і залагоджувала адміністративні моменти.

Особисте життя Ніни Кірсо:

Особисте життя Ніни Кірсо склалася щасливо. Чоловіком співачки став Анатолій Розанов, засновник і керівник групи «Фрістайл». Можливо, саме спільні інтереси подружжя стали запорукою міцної сім'ї. Не завадили ні різниця у віці (Ніна Кірсо молодша за чоловіка на 9 років), ні той факт, що для Андрія цей шлюб став другим. У 1998-му співачка народила Розанову сина.

Хвороба Ніни Кірсо:

У 2018 році шанувальників Ніни Кірсо схвилювала новина про стан здоров'я співачки. 1 червня її знайшли без свідомості у власному будинку. На сполох забили сусіди, чоловік і син Ніни Кірсо були на гастролях. Медики негайно забрали співачку в лікарню. Незабаром з'ясувалося, що вона перенесла інсульт, але оскільки перша допомога не була їй надана вчасно, стан виявився критичним.

Співачка Ніна Кірсо прославилася разом з гуртом "Фрістайл" в кінці 80-х — початку 90-х \ instagram.com/ninakirso/

На наступний день Ніні Кірсо зробили операцію. Стан співачки стабілізувався, проте вона була введена в кому. За словами рідних, жінка не страждала шкідливими звичками і вела здоровий спосіб життя. На гіпертонію, яка у неї почала проявлятися нещодавно, Ніна практично не звертала увагу. Навесні 2019 року Ніна вийшла з коми і почала відкривати очі, однак на поправку так і не пішла.

"Пісні у її виконанні звучали в усіх альбомах групи, її знали і любили не тільки на території СРСР, але і в багатьох країнах світу. Ніна Кірсо була співавтором кількох пісень групи "Фрістайл", вона автор музики пісень "Коли ти поряд" і "Україна-ненька" (до якої написала також більшу частину тексту). Ніна була нагороджена відзнакою "Патріот України" та низкою інших почесних нагород. Її голос назавжди залишиться в наших піснях і в наших серцях. Вічна пам'ять!" – йдеться в повідомленні на сторінці колективу.