Принц Вільям \ REUTERS

Спадкоємець британського престолу розповів, що коли він витягнув з очей контактні лінзи, то перестав чітко бачити аудиторію, яка знаходиться перед ним. Цей нескладний трюк дозволив подолати страх публічних виступів.

Читайте такожПринц Вільям зізнався, що його діти вередують через їжу

У новому документальному фільмі телеканалу BBC спадкоємець британського престолу герцог Кембриджський принц Вільям розповів про те, як успішно впорався з нападами тривожних розладів через необхідність давати багато публічних виступів, повідомляє medikforum. Виявилося, що у Вільяма по мірі дорослішання почав псуватися зір, він став бачити все гірше. При цьому принц вирішив не носити окуляри на публіці, а використовувати контактні лінзи. Без цих лінз Його Високість вже не міг чітко бачити обличчя людей. Але чим чіткіше бачилися обличчя, тим більш високий рівень тривожності відчував принц Вільям перед публічними виступами.

Відео дня

Якось він вирішив витягнути контактні лінзи перед одним з таких виступів. В результаті, перед ним з'явилося скупчення людей з розмитими обличчями, принц не міг бачити їх поглядів, а тому майже не відчував страху. Повторюючи цей не складний трюк, Вільям протягом короткого часу позбувся страху публічних виступів. Розповідь про це прозвучала в документальному фільмі телеканалу BBC під назвою "Футбол,принц Вільям і наше психічне здоров'я".

Творці фільму протягом останнього року слідували за принцом Вільямом по п'ятах, коли він просував громадську ініціативу «Вище голови!». Вона спрямована на підвищення обізнаності про психічне здоров'я серед футболістів професіоналів і любителів. Вільям сам часто дає інтерв'ю і не боїться обговорювати чутливі проблеми, пов'язані з психікою, включаючи і питання самогубств серед чоловіків. Принц хоче зруйнувати стигму, яка перешкоджає жертвам психічних розладів звертатися за професійною допомогою.