Зірки, яких переслідували фанати/ фото instagram.com/madonna

Зіркове життя не так просте і безтурботне, як може здатися звичайним людям. Популярність має свою темну сторону. Знаменитості часто стикаються з підвищеним інтересом фанатів до своєї персони.

Деякі шанувальники заходять далі: скрізь переслідують зірку, підкидають лякаючі записки і подарунки, дзвонять у двері і на телефон, залякують знаменитість і загрожують їй. Таких переслідувачів називають сталкерами. Через сталкерів багато відомих людей змушені переїжджати або наймати охорону.

Відео дня

Раніше ми розповідали, які зірки ненавидять один одного.

Джоді Фостер

Американська актриса Джоді Фостер в юності цілих 6 років жила в постійному страху. Вкрай наполегливий фанат багато років дзвонив і писав їй, відсилав листи і переслідував на вулиці. Одного разу чоловік напав на неї прямо на вулиці і мало не згвалтував. Поліція відмовилася допомагати Джоді, оскільки переслідувач мав багатого батька.

Як виявилося, сталкер Фостер на ім'я Джон Хінклі став одержимим актрисою після фільму з її участю. Він намагався всіляко домогтися її уваги. Зрештою він вирішив вразити її вбивством президента. Після невдалого замаху на Рональда Рейгана Хінклі помістили в психіатричну лікарню.

Кім Кардашян була налякана наполегливим фанатом / Фото: REUTERS

Кім Кардашьян

Переслідувача Кардашьян звали Шон Боумен. Він був одержимий ідеєю завести роман із зіркою. Шанувальник писав Кім в соцмережах і зізнавався в коханні. Потім сталкер став переслідувати зірку в реальному житті і всюди ходити за нею в масці. Кім дуже боялася за своє життя і побоювалася виходити з дому. На щастя, переслідувача затримала поліція. 

Слава Камінська

Вокалістка групи "НеАнгели" стала жертвою сталкінгу у 2020 році. Співачці довгий час писав у соцмережах шанувальник з погрозами, а пізніше знайшов її будинок. Переслідувач знайшов її квартиру і намагався увійти в будинок, відвідував її концерти і погрожував, намагався передати підозрілі конверти. Сталкер запевняв, що син Камінської Леон це його дитина.

Співачка не раз зверталася в поліцію, але чоловікові так і не було висунуто звинувачення.

Джон Леннон був убитий колишнім фанатом / фото rollingstone.com

Джон Леннон

Історія переслідування Джона Леннона фанатом закінчилася трагічно. Зірка групи The Beatles був убитий своїм колишнім шанувальником Марком Чепменом. Чепмен був захоплений Ленноном в юності, але з віком розчарувався в співаку. Він став одержимий нав'язливою ідеєю вбити зірку і таким чином прославитися.

До вбивства Чапмен готувався кілька місяців і навіть розказав про це дружині. 8 грудня 1980 року він взяв автограф у Джона Леннона вранці, а ввечері зустрів співака біля його будинку. Чапмен п'ять разів вистрілив в Леннона, і співак помер від крововтрати. За це вбивцю засудили до довічного ув'язнення.

Мадонна

Читайте такожОсадча, Повалій, Брежнєва: хто з зірок народів першістка до 20 роківЗнаменитість стала жертвою переслідувача Роберта Дьюї Хоскінса. Він переслідував співачку і вимагав, щоб вона вийшла за нього заміж. У разі відмови він обіцяв вбити зірку. Маніяк тричі намагався проникнути в будинок Мадонни. З чуток, він навіть намагався перерізати співачці горло.

За переслідування Хоскінс отримав 10 років в'язниці, а Мадонна заявила, що навіть на суді боїться маніяка.

Христина Соловій

Українську співачку два роки переслідував і погрожував нав'язливий шанувальник. Фанат навіть зірвав кілька концертів зірки, через що співачка постраждала від понад півмільйона гривень збитків. Фанат вирахував адресу співачки і прийшов до неї додому, але Христина сховалася в будинку. 

Поліція затримала 24-річного харків'янина. Йому загрожує 6 років в'язниці. Соловій так і не змогла позбутися почуття тривоги і досі боїться відкривати нові повідомлення.