Сергій Жадан на одному з благодійних концертів / фото instagram.com/serhiy_zhadan/

Відомий український поет і музикант Сергій Жадан активно допомагає своїй країні в такий непростий час. Він зі своїм музичним гуртом "Жадан і Собаки" дає благодійні концерти за кордоном, збираючи кошти на різні потреби. 

Однак організатори чергового заходу в італійському Мілані заборонили українцю під час заходу збирати кошти на допомогу Україні. Знаменитість намагався пояснити, що вони не збирають гроші на зброю, а купують за донати автомобілі для військових, проте ті на поступки не пішли. Концерт був скасований. 

У себе в Facebook-блозі Сергій Жадан обурився такою ситуацією, оскільки Україна зараз "тримає каркас вільної Європи". 

Відео дня
Сергій Жадан опублікував скріншот листування з одним з організаторів заходу в Мілані / фото facebook.com

"Чому ми скасували концерт в Мілані? Тому що частина європейців далі грають в пацифізм і подвійні стандарти, і щиро вважають, що, захищаючи свої життя і свою країну, українці порушують якісь їхні уявлення про мир і гармонію. А ті, хто намагається підтримати своїх співвітчизників у боротьбі з насильниками і мародерами, є фашистами і екстремістами. Чесно, кажучи, соромно і огидно. Поки українці тримають каркас вільної Європи, європейці ліниво тусять, намагаючись не лізти в політику. Схоже, ХХ століття не всіх навчило відповідальності", - висловився письменник і музикант з Харкова. 

Нагадаємо, нещодавно письменник Жадан прокоментував обстріли Харкова.

Вас також можуть зацікавити новини: