Шишпор виїхала до Франції / instagram.com/shyshpor_official/

Прима-балерина Національного академічного театру опери та балету України імені Тараса Шевченка, народна артистка України Христина Шишпор в інтерв’ю OBOZ.UA зізналася, що мала проблеми за кордоном, куди знаменитість переїхала, утікаючи від війни. Артистку двічі пограбували у Франції.

На початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну балерина Христина Шишпор виїхала за межі України до Франції.

"Був час, коли я мріяла оселитися в Монако, але ніколи не думала, що ця мрія втілиться ось за таких непростих обставин. За кордоном мені довелося зіткнутися із дуже неприємним: нас двічі пограбували", - поділилася Шишпор.

Відео дня

Артистка детально розповіла, як поспіхом виїжджала зі столиці Києва.

"Друзі, які залишалися в Києві, в розмовах зі мною припускали, що через паніку в місті можуть статися випадки мародерства. Я злякалася і попросила вітчима передати наші речі та машину. Її гнали кілька днів, речі були в сміттєвих пакетах, бо все пакувалося дуже швидко. Коли приїхали, через те, що було дуже багато всього, я забрала з машини лише якусь частину. А все інше залишила, сподіваючись на допомогу друзів-українців. А коли ми прийшли наступного дня, застали машину порожньою", - пригадала артистка.

За словами Христини, винесли весь її гардероб та цінні речі. "У мене був шок – ми втекли від війни, а зазнали такого потрясіння у, здавалося б, безпечному місці", - додала балерина.

Вже пізніше вона почула чимало історій від українців про крадіжки – і від тих, хто знайшов притулок в Іспанії, і у Франції.

Христина Шишпор - затребувана балерина як в Україні, так і за її межами / instagram.com/shyshpor_official/

"Багато хто вивозив цінні речі, а місцеві шахраї безжально цим користувалися: такі схеми вигадували – диву даєшся", - уточнила вона.

За словами артистки, ситуація знову повторилася: "Нас пограбувала хатня робітниця. Ми не наймали цю жінку, у договорі про оренду було прописано, що квартиру прибиратиме найнятий працівник. Вона приходила до нас три місяці, а одного разу, йдучи додому, забрала гроші, які я відкладала на життя. Я їй написала: "Як так можна? Ви ж знаєте, з якого лиха ми вирвалися, як нам зараз непросто". Пригрозила поліцією, мовляв, подам заяву. Вона спокійно: "Подавайте". Знала, що ми у цій країні ніхто. Коли я прийшла в поліцейський відділок вперше, а потім вдруге – заяву прийняли і все – нічим це не закінчилося", - розповіла Христина Шишпор.

Раніше УНІАН писав, що українська телеведуча Маша Єфросиніна розповіла, як поїхала в Париж у справах і стала жертвою злодія. 

Вас також можуть зацікавити новини: