Фото інстаграм Клави Коки

Російська співачка Клава Кока, яка активно підтримує криваву політику Путіна та їздила співати до так званих "ДНР" і "ЛНР", не виступатиме в Естонії. Нещодавно їй скасували концерт в місті Таллін, який мав відбутися 29 березня. Також за свою проросійську позицію Клава отримала заборону на в'їзд до Естонії до 2027 року. Про це повідомляє естонське видання limon.

Прес-секретар МВС Естонії вже встиг прокоментувати цю ситуацію так: 

"Організатори концертів не повинні запрошувати до Естонії артистів, які виступають із прокремлівськими тезами, оскільки їм заборонено тут виступати. Російські та білоруські діячі культури, які бажають виступити в Естонії, на сьогоднішній день не можуть отримати естонську візу". 

Відео дня

Прес-секретаря підтримали й колеги з Міністерства культури Естонії.

"Виступ Клави Кокі в Естонії, як і раніше, недоречний, оскільки вона не засудила однозначно російську агресію в Україні і перебуває на службі у російської пропаганди", – прокоментував радник з комунікацій Ханнус Лууре.

Реакція організатора концерту

Цікаво, що сама Клава Кока не коментує цю ситуацію, а от організатор її концерту встиг відреагувати на відміну виступу путіністки. 

"Я завжди говорив, що ми за мирне небо в усьому світі, не бачу проблеми в тому, якщо виступить артист російською, яка не пропагує у своїй творчості війну чи якусь ідеологію. В Естонії проживає понад 300 тисяч російськомовних, і я вважаю, що концерти російською мовою тих артистів, які не беруть участі у будь-яких провокаціях, можна проводити", - зазначив організатор.

Проте він вже встиг зупинити продажі квитків на концерт Коки. До речі, вартість їх починалася від 35 євро (приблизно 1400 гривень).

Нагадаємо, раніше поляки вимагали скасувати концерти путініста Роджера Вотерса. 

Вас також можуть зацікавити новини: