Харчишин наголосив, що потрібно заявляти Україні про себе / фото інстаграм Валерія Харчишина

Співак та соліст гурту "Друга Ріка" Валерій Харчишин висловився про доречність участі України на міжнародному пісенному конкурсі "Євробачення" під час війни. 

Спочатку він зауважив, що ніколи не був прихильником цього шоу. На його думку, конкурс дав популярність лише одиницям. 

"Як музиканту, як автору і як людині, що сама створює музику, мені відверто не подобається формат "Євробачення". Я ніколи не був його шанувальником, не було такого, щоб я щороку переглядав і за когось вболівав, відкриваючи щоразу для себе нові імена, стилі чи напрямки. Це досить штучний форматний конкурс, який, на мою думку, дав світу лише кілька талановитих музикантів", - сказав Валерій в інтерв'ю виданню Факти. 

Але додав, що подібні заходи дають можливість отримати нашим артистам великі суми роялті. 

"Артисти, що брали участь від України на "Євробаченні" та показали неабиякі результати, завжди отримували більше, ніж за будь-яке використання їхніх творів в Україні чи у світі. Тому я вважаю, що це добре і для ринку музичного, і для економіки України".

Тому Харчишин каже, що варто навіть під час війни говорити про свою ідентичність та показувати світу, як звучить українська пісня.

"Для музиканта – це може бути гарний старт та можливість познайомити світ з українською культурою. Ми маємо яскравий приклад - гурт "Go-A" нині подорожує турами всією Європою, збираючи локальну публіку. Ми маємо захопити музичний ринок світу, або зайняти хоча б якісь позиції для того, щоб Україна стала цікавою. Тому потрібно виступати, якщо є така можливість, є такий конкурс. Якщо з’явиться інший - ми маємо обов’язково й туди зайти зі своїм музичним контентом для того, аби заявити про себе", - наголосив музикант. 

Чи дивився він виступ представниць України Alyona Alyona та Jerry Heil, які посіли третє місце на "Євробаченні-2024" - Валерій не зазначив. 

Нагадаємо, раніше письменник Сергій Жадан прокоментував доречність проведення Нацвідбору під час війни.

Вас також можуть зацікавити новини: