Фото інстаграм Сергія Жадана

Український письменник та музикант Сергій Жадан висловився щодо доречності проведення великих розважальних шоу, зокрема, Нацвідбору на "Євробачення 2024" в той час, як в країні йде війна. 

Він зазначив, що добре, коли кошти йдуть на культуру, ніж комусь у кишеню. 

"Знаючи, як витрачається наш бюджет, краще витратити гроші на проведення Нацвідбору на "Євробачення", ніж ці кошти хтось вкраде. Давайте називати речі своїми іменами. Мені здається, правильно, що цей конкурс пройшов", - прокоментував Сергій в інтерв'ю виданню Бульвар Гордона. 

Відео дня

Сергій додав, що бюджет, який було витрачено на Нацвідбір, на його думку, не вплинува на фінасування військових. 

"Я не думаю, що це критично вплинуло на фінансування ЗСУ. Усім хочеться підтримати військових, щоб вони були забезпечені всім, але це не означає, що можна спрощувати розмову, якщо десь з'явиться вільна копійка, то вона потрапить до армії. Є певні механізми забезпечення військ, і вони так не працюють, якщо ти забереш гроші з "Євробачення", то вони обов'язково трансформуються у дрони й потраплять на фронт", – сказав Жадан.

Також письменник зазначив, що сам не дивиться подібні шоу, адже йому вони не цікаві. 

Нагадаємо, раніше гурт "Антитіла" наголосив на недоречності участі у "Євробаченні" та закликали економити кошти на майбутнє. 

Вас також можуть зацікавити новини: