Вупі Голдберг відсторонили від ролі ведучої через слова про Голокост

Керівництво телеканалу, на якому працює актриса, прийняло рішення тут же усунути її від ефірів.

Телеканал ABC News відсторонив оскароносну актрису Вупі Голдберг на два тижні від участі в програмі The View, співведучою якої вона є з 2007 року.

Як передає СNN таке рішення прийняв президент каналу Кім Голдуін.

"Я негайно відсторонюю Вупі Голдберг на два тижні через її невірні і завдаючі болю коментарі. Хоча Вупі і вибачилася, я попросив її виділити час, щоб подумати і усвідомити ефект її коментарів. Колектив ABC News висловлює солідарність з нашими колегами-євреями, друзями, родичами та єврейськими спільнотами",— повідомив Голдуін.

Причиною такого рішення стали висловлювання акторки про причини Голокосту, зроблені в ефірі одного з випусків шоу. Вона стверджувала, що знищення євреїв у нацистській Німеччині не було пов'язане з расою.

Читайте такожТворець серіалу "Гра у кальмара" розкрив таємницю своїх заробітків

Як повідомляв УНІАН, раніше Вупі Голдберг в ефірі ABC News заявила, що Голокост був проявом "нелюдяності одних до інших". Коли її колега зазначила, що діями нацистів рухала впевненість у верховенстві білої раси, Голдберг сказала: "Але це дві групи білих людей. Так білі чинили з білими, тому розбирайтеся самі з собою". Після висловлювань актриси включився перехід до рекламної паузи. Голдберг двічі вибачилася за свої слова: перший раз - у Twitter, а потім — на ТБ.

Всередині ABC News деякі співробітники прийняли вибачення Вупі Голдберг, в той час як інші вимагали дій.

Голдберг не звикати до скандалів, оскільки за майже 15 років роботи над програмою вона зробила низку коментарів, які викликали негативну реакцію.