Султан Сулейман і Хюррем / скріншот

Дивлячись на героїнь серіалу "Величне століття" складається враження, ніби всі наложниці Султана Сулеймана були неймовірними красунями, однак реальні історичні довідки свідчать про протилежне.

Історики, які вивчають часи Османської імперії, гарем і побут правлячої родини, в один голос стверджують, що улюбленицями Сулеймана ставали далеко не такі, як Хюррем Султан в культовому серіалі. 

Так, найперше, на що звертали увагу, підбираючи дівчину в гарем - це її вага. Султан не любив худих. Взагалі вважалося, що худа дівчина - хвора, і не зможе народити найбільшому правителю гідне потомство. Щоб підтримувати апетитні форми красунь, їх годували по 7 разів на день, ретельно розробляючи раціон. 

Відео дня

Друге правило - це густі брови. Ніяких брів-ниточок, якими досі захоплюються деякі модниці. Особливим еталоном краси вважалася дівчина, у якої брови зрослися! 

Третє - це вусики. Історики стверджують, що Сулейман та інші султани Османської імперії любили дівчат з вусиками, тому рабині не поспішали їх позбавлятися. 

Можна зробити висновок, що реальний зовнішній вигляд наложниць відрізнявся від того, який нам показали в серіалі "Величне століття". Навіть Хюррем Султан на історичних ілюстраціях зображена пишнотілою і з грубими формами обличчя.

Нагадаємо, в мережі розповіли, як жорстоко наложниці Султана усували конкуренток.

Вас також можуть зацікавити новини: