Фото інстаграм Остапа Українця 

Відомий український письменник, перекладач та автор науково-популярного YouTube-каналу під назвою "Твоя Підпільна Гуманітарка" Остап Українець поповнив лави ЗСУ. 

Про свою мобілізацію 30-річний чоловік повідомив сьогодні, 26 березня, на сторінці у Facebook та розписав, що далі буде з його творчими роботами. 

"Отож, товариство. Я остаточно мобілізувався, вже в навчальному центрі. Це означає, що вся чоловіча частина Гуманітарки наразі в ЗСУ. Тобто відео найближчим часом не буде. А книжки будуть, але ясно що повільніше. Всього в Гуманітарці лишилася тільки Катря і на ній видавництво. Я ще не знаю, що буде з моїми поточними перекладами, але, мабуть вони не робитимуться", - написав Остап. 

Відео дня
Скріншот посту Остапа Українця 

Він додав, що поки звикає до нових реалій життя, проте всі проблеми буде вирішувати поступово. 

"Наразі розбираюся, в якій частині зрештою служитиму і вирішую адмінпитання. Ніби є варіант, але то ще в процесі. А там буде видно", – зазначив Українець.

До слова, Остап пише у жанрах історичної прози та фентезі. Перше оповідання "Маланка" він опублікував у 2017 році, згодом його оповідання "Адвент" високо оцінили на форумі у Львові. Письменник мріє розвивати українське видавництво, аби люди могли споживати якісну вітчизняну творчість. 

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що письменник Сергій Жадан вирішив мобілізуватися. 

Вас також можуть зацікавити новини: