Столиці виповнилося 1542 роки / колаж УНІАН

Наприкінці травня кияни щорічно відзначають день столиці. Ця дата важлива для всього українського народу, оскільки Київ одне з найстаріших міст, яке пережило чимало випробувань, але продовжує квітнути та розвиватися. Сьогодні українській столиці виповнилося 1542 роки.

З нагоди свята українські актори, співаки, ведучі вирішили приєднатися до важливої події і поділилися світлинами з різних куточків Києва. УНІАН підготував добірку привітань та фото знаменитостей на тлі столичних краєвидів.

Олена Зеленська

"Києве мій" може з повним правом сказати кожен українець. Так само як кожен із нас може щиро сказати "мій Харкове" чи "моя Одесо", "мій Херсоне". Буває, що своє не дається відразу. Буває, своє треба вибороти й відчути. Як тебе не любити, Києве наш – наше місто і місце сили! З днем нашого Києва, Україно", – вказала перша леді.

Відео дня
Скріншот Instagram

Позитив

"Моє рідне місто. Ти – дім моїх мрій і звершень. Твої стіни – свідки моєї історії. Моє рідне місто. Твої краса, сила й незламність надихають. А твої шрами від ударів ворога не дають забути, якою ціною ми виборюємо нашу свободу. Я з тобою назавжди! З Днем народження, Києве мій!", – привітав артист.

Позитив / Скріншот Instagram

Катя Осадча

"Києве мій! Моє найрідніше місце на світі, з Днем народження", – написала телеведуча.

Катя Осадча / Скріншот Instagram

Настя Каменських

"Місто мого серця, яке береже у собі найкращі спогади. Найрідніший Київ. З Днем народження", – привітала артистка.

Настя Каменських / Скріншот Instagram

Монатік

"Як тебе не любити, Києве наш? Ти – місто сили та кохання! Ти наш дім! Наш незламний, могутній та неповторний, Києве!", – написало зіркове подружжя.

Дмитро та Ірина Монатік / Скріншот Instagram

Наталя Могилевська

"Мирного неба всім киянам, щастя, любові і здоров'я! Ps. Моє улюблене місце – Березняки. Пляж, озеро Тельбін. Там пройшло моє дитинство. Іноді в День народження, о 5-й ранку, я приїжджаю просто посидіти на березі і згадати там наймиліші моменти з батьками", – написала виконавиця.

Наталя Могилевська / Скріншот Instagram

Ірина Білик

"Друзі, вітаю вас з Днем Києва! Моє улюблене місце в Києві – це Володимирська гірка. Я там вперше у своєму житті поцілувалася", – розповіла співачка.

Ірина Білик / Скріншот Instagram

Лілія Ребрик

"З днем народження, мій Києве! Найрідніше місто на землі. Моє місто. Ти заспокоюєш своїми вуличками після гучних ночей. Ти втішаєш своєю каштановою красою після найстрашніших новин. Ти заколисуєш місячним сяйвом навіть найтемнішої у всіх сенсах ночі. Ти – Дім. Ти прихисток. Ти – той, до кого хочеш повернутися. Ти завжди в моєму серці, де б я не була! Бо я так тебе люблю!" – привітала ведуча.

Лілія Ребрик / Скріншот Instagram

Наталка Денисенко

"Києве мій - це любов. Сьогодні день столиці України. Обожнюю це місто! Мої найулюбленіші місця: Андріївський узвіз, Поділ, Набережна Дніпра, Парк Наталка, Київське море", – поділилася акторка.

Наталка Денисенко / Скріншот Instagram

Нагадаємо, раніше українські зірки привітали боксера Олександра Усика з перемогою у бою з Тайсоном Ф'юрі.

Вас також можуть зацікавити новини: