Дієтолог відповіла, як прибрати жир на животі / Фото - depositphotos.com

Накопичення жиру в області живота - поширена проблема у жінок. Загострилася вона в останні 4 роки, оскільки спочатку коронавірус став причиною домашнього режиму і зниження фізичної активності, а потім війна внесла свої корективи в раціон і емоційний фон.

Український дієтолог Світлана Павлюк на своїй сторінці в Instagram розповіла про причини виникнення жиру на животі, а також дала ефективні поради, які допоможуть з ним впоратися.

"Є причини, через які росте жир на животі, і утворює у своїх власників своєрідне "рятувальне коло" навколо живота. Це вживання великої кількості рафінованих вуглеводів, смажена їжа в комбінації з малорухливим способом життя, стрес, психосоматика і недосипання", - поділилася експертка. 

Відео дня

Світлана Павлюк спростувала усталений міф про те, що вправи або ще якісь заходи можуть допомогти прибрати жир з живота точково - схуднути в одному місці неможливо. 

"Відразу хочу сказати, що схуднути тільки в ділянці талії неможливо. Знижувати вагу потрібно планомірно, замінюючи жирову тканину на м'язову", - пояснила дієтолог.

Що робити, щоб прибрати жир навколо живота

Павлюк склала список заходів, які допоможуть в цілому прибрати зайвий жир і зроблять зону живота менш проблемною. Для цього потрібно:

  • відмовитися від простих вуглеводів;
  • споживати більше води та клітковини;
  • робити собі такий сніданок, в якому є білки, жири, вуглеводи, щоб на обід ви не їли все підряд від голоду;
  • їжу варити, запікати або тушкувати, але не смажити і не заливати маслом;
  • робити регулярні кардіотренування - вони прискорюють обмін речовин (тут досить буде навіть ходьби в помірному темпі).

Нагадаємо, названо найгірші зачіски для жінок за 50.

Вас також можуть зацікавити новини: