Дитячий манікюр / фото instagram.com

Нещодавно мережу сколихнула історія про те, як британка відвела 3-річного сина на манікюр. У коментарі журналістам жінка зізналася, що зробила це на прохання своєї дитини, тому не бачить в цьому нічого нестандартного. Вона дозволила йому самому обрати колір. Під час манікюру хлопчик сидів спокійно і з цікавістю спостерігав за процесом. Така історія - не єдина. Діти дивляться на своїх батьків і теж хочуть стежити за собою, роблячи різні процедури. 

Все частіше салони краси пропонують манікюр для дітей. Раз є пропозиція цієї послуги, значить на неї є попит. Розповідаємо, чи можна робити нігті дітям і які правила при цьому повинні бути обов'язково дотримані.

Який манікюр можна робити дітям

Експерти радять робити тим, кому у кого ще не зміцніла нігтьова пластина, тільки європейський манікюр. Його особливість в тому, що для догляду за нігтями не застосовуються ріжучі металеві інструменти. Для цього знадобляться тільки різні види пилок. 

Відео дня

Також дітям не можна обрізати кутикулу, оскільки дуже великий ризик завдати серйозного пошкодження матриксу. Майстрам радять тільки легкий і дбайливий вплив. Наприклад, можна нанести на кутикулу засіб для розчинення або використовувати бальзам для рук і нігтів. 

Манікюр для дітей 7 років

У такому віці діткам рекомендують робити акуратний європейський манікюр без використання агресивних засобів. Зараз в магазинах є спеціальні дитячі лаки для нігтів, які знімаються за допомогою звичайної теплої мильної води і не несуть ніякої шкоди. 

Який манікюр можна робити в 12 років 

У такому віці майстри манікюру також рекомендують уникати апаратного манікюру з гель-лаком. Наносити його можна тільки на повністю сформовану нігтьову пластину - не раніше 15-16 років. 

Що буде, якщо зробити гель лак в 12 років

Це неминуче призведе до пошкодження нігтьової пластини і її неправильного розвитку. Сам ніготь може ламатися, а покриття гель-лаком буде відпадати і відколюватися. 

Через це можуть виникнути різні захворювання нігтя, тому краще відмовитися від подібних процедур в такому ранньому віці. 

Кілька порад по проведенню дитячого манікюру:

  • слід використовувати тільки спеціальні дитячі доглядові засоби без агресивних компонентів;
  • важливо уникати всіх колючих і ріжучих предметів;
  • якщо майстер все ж використовує гострі предмети, під час процедури вони повинні лежати поруч з майстром, подалі від дитини;
  • все приладдя для манікюру повинно бути одноразовими або добре обробленим після попереднього використання;
  • не можна робити грубий опил або різкі рухи - це може привести до пошкодження нігтьової пластини і до травм;
  • під час виконання процедури в салоні хтось з батьків повинен знаходитися поруч. 

Окремо обговоримо те, зі скількох років можна робити манікюр за законом. Загальноприйнято, що будь-яка процедура, яку відвідує дитина до 18 років, повинна бути проведена за згодою батьків. 

Нагадаємо, названо найгарячіший тренд в манікюрі.

Вас також можуть зацікавити новини: