Що можна зробити для омолодження обличчя / фото ua.depositphotos.com

Старіння неминуче, але його можна уповільнити. Багатьом здається, що для омолодження обличчя потрібно обов'язково робити операції і витрачати шалені суми на походи до косметолога. Насправді ж, домашній догляд і прості лайфхаки допоможуть вам уникнути ранніх зморшок і запобігти появі нових. 

УНІАН розповість, як омолодити обличчя на 10 років і що можна зробити для омолодження обличчя без особливих витрат.

Найефективніший спосіб омолодження обличчя в домашніх умовах 

Єдиний секрет омолодження обличчя - регулярність. Доглядайте за своїм обличчям постійно, разові "акції" у вигляді маски з мас-маркету не допоможуть. Щоб омолодити обличчя і уповільнити старіння вам варто дотримуватися простих правил:

Відео дня
  • якісно і регулярно очищайте шкіру від косметики і бруду,
  • використовуйте тонізуючі засоби,
  • зволожуйте шкіру і використовуйте живильні засоби,
  • займайтеся гімнастикою для обличчя та шиї, робіть самомасаж.

Які продукти омолоджують шкіру

Для збереження молодості варто видалити з раціону алкоголь, фастфуд та інші "шкідливості". Замість цього варто частіше їсти моркву, мигдаль, темний шоколад, шпинат, помідори, овес, лохину, жирні сорти риби, гарбузове насіння, молоко, сир, петрушку, імбир, брокколі, мед, лимони, часник, виноград, часник, оливкова олія, банани, авокадо, селера.

Як омолодити обличчя після 35 в домашніх умовах

Після 35 років варто почати більш дбайливо ставитися до шкіри і замислюватися про те, як зупинити старіння. Пийте побільше води, вмивайте обличчя спеціальним молочком або пінкою, не забувайте про зволоження і тоніки перед нанесенням крему.  Для омолодження обличчя також варто робити масаж. 

Як омолодити обличчя після 40 в домашніх умовах

Щоб швидко підтягнути шкіру обличчя спробуйте зробити маску на основі желатину. Не забувайте про живильні креми і дбайливий догляд. Після 40 перші зморшки можуть засмучувати, але не варто впадати у відчай завчасно.

Слідкуйте за харчуванням, зайві калорії швидко відкладуться на шиї і щоках. Не забувайте про вітаміни. Крім цього, для домашнього догляду за шкірою можна робити маски не тільки на основі желатину. В якості складових для масок ви можете використовувати вершки, сметану або молоко, рослинні масла, м'якоть фруктів або яйця, соки і відвари.

Після 40 років омолодити шкіру також допоможе дарсонвалізація. Її можна проводити навіть вдома, за наявності дарсонваля.

Як омолодити обличчя після 50 років

Вмивайтеся холодною водою і частіше робіть фруктові маски. Домашній догляд за обличчям після 50 років полягає в тому, щоб допомогти шкірі зберігати пружність. Протирайте обличчя кубиками льоду, це швидко відновить тургор і допоможе освіжити шкіру після сну.

Як омолодити обличчя чоловікові

Чоловіки марно думають, що їм не варто піклуватися про свою шкіру. Простий і доступний догляд допоможе вам омолодити обличчя, для цього не потрібно ходити в салони краси або витрачати гроші на дорогі крему.

Що можна зробити для омолодження обличчя чоловікові? Почніть з очищення. Робіть скраби, частіше умивайте обличчя холодною водою і подбайте про дбайливе гоління. Відмовтеся від алкоголю і куріння, ці шкідливі звички сильно впливають на якість шкіри і прискорюють процеси старіння. 

Нагадаємо, раніше УНІАН вже повідомляв, які бувають омолоджуючі зачіски для жінок за 50.

Вас також можуть зацікавити новини: