Як доглядати за волоссям в морози / фото depositphotos.com

Волосся не люблять низькі температури, тому якщо ігнорувати шапки і не давати локонам належного догляду, зовсім скоро вони стануть сухими, некрасивими і ламкими. Перукарі розповіли про п'ять важливих порад в зимовий період, щоб зберегти свою зачіску. 

Завжди сушити волосся

У період морозів категорично заборонено виходити на вулицю з вологим волоссям. Перукарі просять не ігнорувати це правило, і завжди ретельно сушити пасма феном після миття голови. Це і убезпечить від застуди, і врятує волоски від переохолодження. 

Використовувати спеціальні доглядові засоби

Не секрет, що догляд для волосся потрібно підбирати індивідуально за типом шкіри голови і станом волосся. Однак є ще один важливий параметр - це сезонність. Взимку волоссю потрібно додаткове живлення і зволоження, а також захист від холоду. Часто фахівці радять різні масла, які захищають волоски. 

Відео дня

Носити головний убір 

Важливо, щоб голова завжди була в теплі. Якщо вона переохолоджується, шкіра може швидко жирніти або навіть з'явиться лупа. Прояв реакції у кожного індивідуальний. 

Також не можна виставляти волосся на мороз. Їх потрібно обов'язково ховати під головний убір або одяг, щоб уникнути обмороження. Яскрава ознака обмороження - це надмірна сухість і ламкість кінчиків. Ці "симптоми" з'являються буквально протягом перших кількох днів.

Користуватися дерев'яними гребінцями

Щоб уникнути електризації волосся, найкраще замінити гребінець на дерев'яний. По-перше, вона буде більш дбайливо прочісувати волосся, а по-друге, процес розчісування буде легким і приємним. 

Пити багато рідини і стежити за харчуванням

Стан волосся також залежить від раціону і способу життя. Щоб локони мали максимально здоровий вигляд, важливо пити багато рідини і збалансовано харчуватися. Після консультації з лікарем можна пропити курс вітамінів для зміцнення здоров'я, що позитивним чином впливає на шкіру, нігті і волосся.

Нагадаємо, чи можна дітям робити манікюр в салоні.

Вас також можуть зацікавити новини: