Зеленський має юридичну освіту / фото прес-служба студії "Квартал 95"

Український шоумен і продюсер Володимир Зеленський заявив про своє рішення балотуватися на посаду президента України.

Про свій намір брати участь у виборах він заявив під час святкового "Вечірнього кварталу" на каналі "1+1".

Згідно з опитуванням компанії Seetarget, проведенним з 1 по 6 грудня методом особистих інтерв'ю, Зеленський займає друге місце з 9,0% (серед тих, хто визначився – 12,7%) в рейтингу потенційних кандидатів на президентських виборах 2019 року, поступаючись лише Юлії Тимошенко (14,2% опитаних, серед тих, хто визначився - 20,2%). Нинішній президент Петро Порошенко на третій позиції з 8,6% (12,3%).

Читайте такожВибори президента-2019: в Україні сьогодні стартувала виборча кампанія

Також, як свідчать результати соціологічного опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС), у другому турі виборів президента України Володимир Зеленський впевнено переможе чинного президента Петра Порошенка, а опинившись у парі з Юлією Тимошенко - буде мати значні шанси на перемогу.

Володимир Зеленський — український шоумен, кіноактор, кінорежисер, сценарист, продюсер, художній керівник і беззмінний лідер студії «Квартал-95». Був членом правління і генеральним продюсером телеканалу «Інтер» (листопад 2010 — 3 вересня 2012). Має юридичну освіту. Підтримував Євромайдан і під час бойових дій на сході України активно підтримував українську армію.

Після виходу гумористичного серіалу «Слуга народу» в кінці 2016 почалися розмови про те, що Зеленський може бути кандидатом на пост Президента України. У 2017 році була зареєстрована політична партія «Слуга народу», яка, згідно з опитуваннями, має великі шанси увійти в наступний парламент.