Статую Христа-Спасителя в Ріо готують до відкриття після карантину

Одну з головних визначних пам'яток Бразилії - статую Христа-Спасителя в Ріо - готують до відкриття для туристів найближчим часом.

Головний символ Ріо-де-Жанейро закрили для відвідувань через пандемію COVID-19 ще в березні 2020 року, коли в Бразилії ще було менше тисячі інфікованих коронавірусом.

Однак до літа 2020 року Бразилія стала одним з головних епіцентрів коронавірусної інфекції. Станом на 13 серпня вона перебуває на другому місці в світі після США за кількістю інфікованих - 3 164 785 осіб з 20 668 102 всіх хворих у світі.

І незважаючи на те, що в Бразилії досі кількість нових випадків коронавірусу за добу збільшується на кілька десятків тисяч, в країні поступово послаблюють карантин, в тому числі відкриваючи популярні пам'ятки.

Так, 13 серпня на площі біля статуї Христа-Спасителя, яку щорічно відвідували понад 2 мільйони туристів, провели масштабну дезінфекцію. Після цього її благословив священник у захисному костюмі. Виглядало це досить апокаліптично.

Цікаві факти про статуї Христа-Спасителя в Бразилії

  • Статуя Христа-Спасителя (порт. Cristo Redentor) в стилі ар-деко розташована на вершині гори Корковаду в Ріо-де-Жанейро. Статуя висотою 38 метрів з п'єдесталом була зведена в 1930 році. Є символом Ріо-де-Жанейро і Бразилії в цілому. У 2007 році неофіційно обрана одним з Нових семи чудес світу.
  • Статую прийнято підсвічувати різними кольорами і зображеннями з нагоди різноманітних подій - від святкових до трагічних.
  • Так, на католицький Великдень у квітні 2020 року її підсвітили прапорами різних країн, постраждалих від коронавірусу, з написом "надія" їхніми мовами - англійською, італійською, іспанською, німецькою, корейською, китайською та багатьми іншими. Також на статуї "написали" слова підтримки лікарям, які борються з коронавірусом.
  • У березні 2020 року статую Христа-Спасителя також підсвітили на знак солідарності з країнами, які страждають від коронавірусу. Крім того, на статую також проектується напис #praytogether на різних мовах.
18:29, 13.08.2020
1296
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся