Презентація Всеукраїнського проекту : «Vkursi Zemli Ukraine: цифровізація земельного банку України»

Під час презентації учасників ознайомлять з першими результатами дослідження земель на прикладі Сумської області та розкажуть про мету і плани розвитку проєкту. Vkursi Zemli Ukraine — це Всеукраїнський проект з цифровізації земель поза межами населених пунктів. В рамках оцифрування та аналізу використовуються відомості про земельні ділянки з державних реєстрів, дані супутникового моніторингу, GIS та Big Data технології. 

Мета проєкту — надати громадянам, громадам, агробізнесу, державним органам максимум інформації та аналітики про ключові аспекти земельних відносин в кожній області України: хто найбільші власники та користувачі земель, яка реальна площа земель в с/г обробітку, які ризики правопорушень у сфері землекористування, скільки податкових надходжень кожна область недоотримує від використання земель, та розкрити багато інших питань.

Питання для обговорення: Якою буде державна політика в сфері діджиталізації земельних відносин? Мета проєкту цифровізації земель України і чому це робить приватна компанія? Як проводиться дослідження, яка інформація використовується та які показники аналізуються? Перші результати оцифрування. Приклад аналізу земель Сумської області. Фінансування агросектору та кредити під заставу землі. Як банки кредитуватимуть купівлю землі та які земельні дані будуть використовувати? Ризики для землевласників та землекористувачів, що створюють помилки відомостей в державних реєстрах.

17:41, 14.06.2021
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся