Презентація проєкту і книги "Дисиденти" Вахтанга Кіпіані за підтримки УКФ

Видавництво “Vivat” видає нову книгу Вахтанга Кіпіані “Дисиденти”. Це збірка інтерв’ю реальних людей, які за політичне інакомислення дорого заплатили. Книгу доповнюватиме блок відеоінтерв’ю з дисидентами, з сучасними політв’язнями й правозахисниками, які розповідатимуть про своє життя, політичні переконання та ідеї; про те, чи може авторитарна машина примусити позбутися ідеалів та жаги до справедливості. Це і про патріотизм, і про автентичність. Ці розповіді важливі і актуальні саме зараз, коли триває війна, а Росія й досі тримає політичних в’язнів. У збірку увійдуть інтерв’ю Вахтанга Кіпіані з політв’язнями радянського часу - українцями, литовцями, естонцями, кримськими татарами й представниками інших національностей, що супроводжується перекладом на основні європейські мови та мови героїв цих діалогів.

Саме Вахтанг Кіпіані як автор книги й дослідник цього періоду розповість про можливості, які відкриває проєкт, дослідження дисидентського руху й історії дисидентів, з якими він працює в рамках проєкту.

Дисидент і правозахисник Йосиф Зісельс розповість про досвід перебування у таборах, а також про пропагандистську й репресивну машину Російської Федерації, яка й сьогодні застосовується проти правозахисників і тих, хто відстоює людські права і свободи.

Історик і журналіст Едуард Андрющенко представить результати досліджень архівів КГБ.

Проєкт “Дисиденти” втілюється за підтримки Українського культурного фонду.

Запрошені спікери: Вахтанг Кіпіані - журналіст, головний редактор “Історична правда”, автор книги “Дисиденти”; Йосиф Зісельс - дисидент і правозахисник, співпрезидент Асоціації єврейських організацій та общин (Ваад) України; Едуард Андрющенко - історик, журналіст; Галина Падалко - директорка з комунікацій ТОВ “Видавництво Віват”.

Проєкт “Дисиденти” втілюється за підтримки Українського культурного фонду.

Довідка: Український культурний фонд ‒ державна установа, створена у 2017 році, на підставі відповідного Закону України, з метою сприяння розвитку національної культури та мистецтва в державі, забезпечення сприятливих умов для розвитку інтелектуального та духовного потенціалу особистості і суспільства, широкого доступу громадян до національного культурного надбання, підтримки культурного розмаїття та інтеграції української культури у світовий культурний простір. Діяльність фонду, згідно чинного законодавства, спрямовується та координується Міністерством культури України. Підтримка проектів Українським культурним фондом здійснюється на конкурсних засадах.

14:14, 11.10.2021
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся