Ілюстрація / REUTERS

Наступного тижня до Європи прийде неймовірна спека.

Про це попереджає метеорологічна служба AccuWeather, пише ТСН з посиланням на The Guardian.

На більшій частині континентальної Європи - від Іспанії до Німеччини – удень очікується від 32 градусів спеки. У найгарячіших районах, особливо великих містах, стовпчики термометрів показуватимуть до 38-40 градусів.

Відео дня

Поєднання шторму, який зупинився над Атлантикою, і високий тиск над центральною Європою витягнуть дуже гаряче повітря з Африки на північ, що призведе до "потенційно небезпечної спеки над великою частиною західної та центральної Європи".

У Франції очікують 35-40 градусів. Уночі буде не нижче 20 градусів. Французький міністр охорони здоров'я Аньєс Бузин попередила місцеву владу, лікарні та будинки для пенсіонерів бути в підвищеній готовності, відзначивши, що влітку спекотна хвиля призвела до 1500 смертей, що більше, ніж зазвичай у липні та серпні.

Метеорологи в Німеччині також прогнозують до 40 градусів. Не виключають, що буде побитий національний температурний рекорд 2015 року, коли в Баварії зафіксували 40,3 градуса.

Читайте такожПогода на вихідні: в Україні збережеться спека, на заході країни пройдуть дощі з грозами (карта)

У першій половині наступного тижня неймовірна спека буде в Мадриді, Берліні, Парижі, Брюсселі, Франкфурті. Надалі така ж погода очікує й на жителів Бухаресту, Відня, Будапешту, Белграду і Софії.

"Кілька днів екстремального тепла в поєднанні з теплими ночами не дозволять будівлям і будинкам без кондиціонера охолонути, створюючи незручні умови для сну, а також підвищуючи ризик захворювань, пов'язаних з нагріванням. Літні люди та діти піддаються найбільшому ризику від таких захворювань, а зовнішнє опромінення повинно бути обмеженим у найспекотніші години дня, щоб зменшити ризик захворювання", - сказав старший метеоролог Едуард Лейстер.

Довгострокові прогнози погоди показують, що температура протягом липня та серпня, як очікується, буде вищою за звичайну. За даними Європейського агентства з навколишнього середовища, 2018-й був одним з трьох найтепліших років на континенті.

Вчені повідомили, що минулорічна спека, що призвела до підвищення рівня смертності, різкого зниження врожайності сільськогосподарських культур, закриття атомних електростанцій і лісових пожеж, була пов'язана з кліматичною ситуацією і що екстремальні кліматичні явища, ймовірно, будуть регулярними в наступні десятиліття.

Як повідомляв УНІАН, погода в Україні до кінця поточного тижня буде спекотною, а з наступного тижня очікується зміна температурного режиму.