Наступного тижня в Україні спаде спека / фото УНІАН

До кінця поточного тижня погода в Україні буде спекотною, а з наступного тижня очікується зміна температурного режиму.

Читайте такожВ Україні сьогодні буде спекотно, на заході пройдуть дощі з грозами (карта)

Такий прогноз опублікувала синоптик Наталія Діденко у своєму блозі

Відео дня

Цього тижня максимальна температура повітря коливатиметься в межах +30...+35 градусів. На сході та на Дніпропетровщині може бути ще спекотніше. Вночі в Україні температура повітря становитиме 18-24 градуси тепла, у Карпатах місцями 12-18 градусів тепла.

У західних областях 22-23 червня температура повітря знизиться до +24...+28 градусів.

Короткочасні дощі з грозами до 23 червня найбільш ймовірні у західній частині України. Дощі можуть переходити в сильні зливи. Локально очікуються шквали та град. 

Синоптик повідомляє, що наступного тижня в Україні очікується зміна температурного режиму.

Так, 25-26 червня, починаючи із західних областей, в Україні спека послабне. Температура повітря в денні години знизиться до +23...+28 градусів. На півдні України та в східній частині послаблення спеки передбачається 27-28 червня.

Наступного тижня короткочасні дощі пройдуть переважно в західних областях та на півночі України. 

У Києві до кінця поточного тижня триватиме спека, яка навіть посилиться. Температура повітря протягом дня становитиме +30...+34 градуси. Істотні опади малоймовірні.

У понеділок та вівторок, 25-26 червня, у столиці ще буде спекотно, а з 26 червня почнеться послаблення спеки. Температура повітря знизиться в денні години до +23...+26 градусів. Крім того, у столиці збільшиться ймовірність дощів із грозами. При грозах можливі шквали та навіть град.

Нагадаємо, у четвер, 20 червня, у західних областях України очікується погрішення погодних умов, оголошено штормове попередження.