Ілюстративне фото / REUTERS

Прокуратура у Польщі висунула двом синоптикам звинувачення у ненавмисному невиконанні службових обов’язків у зв’язку із загибеллю двох підлітків під час буревію у серпні 2017 року.

Читайте такожУ Польщі внаслідок землетрусу загинуло троє людей (відео)

У ніч на 12 серпня 2017 року Поморським воєводством Польщі прокотилися сильні грози з потужними поривами вітру, у результаті чого був знищений табір скаутів. Загинули двоє дівчат-підлітків віком 13 і 14 років. 38 інших учасників табору потрапили до лікарень, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Onet.pl.

Відео дня

Зазначається, що у зв'язку з трагедією висунуті звинувачення ще двом людям.

Синоптикам з Кракова і Варшави, які в день буревію "виконували метеорологічні чергування з компетенцією прийняття рішень для території всієї країни", прокуратура висунула звинувачення у ненавмисному невиконанні службових обов'язків.

На думку слідчих, вони мали підвищити ступінь метеорологічної небезпеки для Поморського та Куявсько-Поморського воєводств.

У свою чергу синоптики не визнали скоєння ними злочину, відмовилися від подання пояснень і відповідей на запитання. За вчинення інкримінованого їм злочину загрожує штраф, покарання у вигляді обмеження волі або позбавлення волі на строк до 2 років.

Нагадаємо, 21 травня в Люблінському воєводстві (Польща) пройшов смерч, а Малопольське воєводство затопили проливні дощі.